Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλου, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η αντιπυρική προστασία και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών ενόψει της επικείμενης έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.


Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών μονάδων που εδρεύουν στην Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, των Αστυνομικών Διευθύνσεων, της Διεύθυνσης Δασών, εκπρόσωποι των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Βασικοί στόχοι για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο είναι κατ’ αρχήν η πρόληψη και εν συνεχεία η αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών, όποτε και όπου αυτές εκδηλώνονται. Ταυτόχρονα επισημάνθηκε η ιδιαίτερη σημασία που έχει η ενημέρωση αλλά και η συνδρομή των πολιτών τόσο για την αποφυγή όσο και για την έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Στόχος μας είναι ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε αν παραστεί ανάγκη η παρέμβαση μας να είναι έγκαιρη και αποτελεσματική», δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Αντωνόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για το άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου