Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.Σύσκεψη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.
«Η Κυβέρνηση στηρίζει το ισχυρό δίπολο Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ»
Δηλώσεις του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, κατά την επίσκεψη του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης στο Αγρίνιο.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, παρέστη στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Απριλίου, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Ανωτάτης Εκπαίδευσης Βασίλη Παπάζογλου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, όπου και αναλύθηκαν πολλά από τα προβλήματα και κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις, ο κ. Μωραΐτης, επανέλαβε για άλλη μια φορά τη βούληση της κυβέρνησης για την διατήρηση και ενίσχυση του Πανεπιστημίου καθώς και την παγίωση ενός ισχυρού δίπολου με το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι και το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο.
O Υφυπουργός , σε δηλώσεις του τόνισε πως υπήρχαν ουσιαστικά αποτελέσματα και πως μέσα από τα όσα ειπώθηκαν, αναδεικνύεται το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, αποκτά πλέον τον δικό του βηματισμό:
«Το Πανεπιστήμιο, θέτει τις δικές του προτεραιότητες και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε περήφανοι για το Ίδρυμα που έχουμε στον τόπο μας. Και με τη σημερινή σύσκεψη, αφήνουμε πίσω μας και συγχύσεις και διάφορα προβλήματα που είδαμε το τελευταίο διάστημα και που πιστεύω πως με μια κοινή προσπάθεια, ξεπερνιούνται.
Υπάρχει σύντομα ο νόμος – πλαίσιο που θα δώσει την δυνατότητα στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να καθορίσουν τη δική τους πορεία και αυτό είναι θετικό, όπως και όλα τα άλλα που μας κατέθεσε ο κ. Παπάζογλου.
Ειδικότερα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, φέτος εξασφαλίστηκε για πρώτη φορά ο δικός του προϋπολογισμός και ακολουθούν και άλλα σημαντικά βήματα.
Παράλληλα, ακούσαμε τους προβληματισμούς των φοιτητών, όπως το ζήτημα της μετονομασίας και των επαγγελματικών δικαιωμάτων, θέματα που αποτελούν βασικό στόχο που θέτουμε για τη συνέχεια.
Μπορούμε πλέον να λέμε πως η Αιτωλ/νία, αποκτά ένα Πανεπιστήμιο που σαν ζωντανό κύτταρο θα παρεμβαίνει στην τοπική κοινωνία και οικονομία και θα χαράζει δρόμους και πορεία.
Κλείνοντας, θέλω να πω πως το μοντέλο ενός ακαδημαϊκού δίπολου, με ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, και ένα ισχυρό ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, η σημερινή κυβέρνηση το πιστεύει, το υλοποιεί και τα αποτελέσματα που θα έχουμε σύντομα, θα είναι θετικά.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου