Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ-Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θόδωρο Πάγκαλο είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με αφορμή την συνάντηση για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας αλλά και τις εν γένει πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η κυβέρνηση με σκοπό την εκπλήρωση της δέσμευσης και την οριστική απελευθέρωση της παραλιακής ζώνης.

Ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε στον κ. Πάγκαλο την ανάγκη κατάθεσης, εκ μέρους της κυβέρνησης, συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου, στη βάση των όσων προβλέπονται από το Πρωτόκολλο Συνεργασίας το οποίο υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο.









Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, όπως είναι γνωστό, προβλέπει την παραχώρηση συγκεκριμένων τμημάτων της παραλιακής ζώνης, συνολικής έκτασης 3,5 χιλιομέτρων, από τον Μείλιχο έως τον Διακονιάρη.

Στην επικοινωνία που είχε ο κ. Κατσιφάρας με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο όλες οι διατυπώσεις ώστε μια ρητή δέσμευση της κυβέρνησης, την οποία έχει αναλάβει προσωπικά ο Πρωθυπουργός, να αποκτήσει άμεσα περιεχόμενο. Πρόσθεσε δε ότι η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου και η ανάκτηση της σχέσης ανάμεσα στην πόλη και την θάλασσα της θα συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην συνολική εικόνα και λειτουργία της Πάτρας.

Ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει όσα έχουν συμφωνηθεί και περιλαμβάνονται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας, κατά συνέπεια δεν έχει επέλθει η παραμικρή μεταβολή στη στάση της.

Σε δήλωση του, μετά το τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ανέφερε: «Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και να του επισημάνω την ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης όλων των διαδικασιών για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου και την ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος της Πάτρας. Οι διαβεβαιώσεις που υπήρξαν από την πλευρά του κ. Πάγκαλου κατέγραψαν για πολλοστή φορά την βούληση της κυβέρνησης τόσο σε ό,τι αφορά στην τήρηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας όσο, κυρίως, την άμεση υλοποίηση των προβλέψεων του. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα η Πάτρα θ’ αποκτήσει, τυπικά και ουσιαστικά, έναν ζωτικό χώρο που της ανήκει, ανακτώντας έτσι την επαφή της με την θάλασσα και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και προοπτικές για τις συνθήκες ζωής και λειτουργίας της πόλης. Η δε απόδοση του θαλάσσιου μετώπου είναι απόφαση με ιστορικό χαρακτήρα, δεδομένων και των πολύχρονων αγώνων που έδωσε η πόλη για την ικανοποίηση αυτής της διεκδίκησης».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου