Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας.


Τη συγκρατημένη του αισιοδοξία εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη για το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υφυπουργός εξήγησε ότι εκκρεμούν προς υλοποίηση επτά μεγάλες επενδύσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας. Ο Υφυπουργός έδωσε ρητές οδηγίες προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου ώστε εντός μιας εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ωριμότητας αυτών των επενδυτικών σχεδίων ώστε να προωθηθούν με τη μορφή του σχεδίου νόμου προς τη Βουλή.

Η τοπική αντιπροσωπεία παρουσίασε στον υφυπουργό αναλυτικά τα στοιχεία που καθιστούν την κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας ως το πλέον ώριμο επενδυτικό σχέδιο (αδειοδοτήσεις, απαλλοτριώσεις, μελέτες, κλπ) δεδομένα που το καθιστούν ώριμο προς υλοποίηση.Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που όμως έχει υποφέρει από μακροχρόνιες καθυστερήσεις και εμπλοκές. Ακούσαμε με ενδιαφέρον τη δέσμευση του κ. Υφυπουργού αφού θεωρούμε ότι με κριτήριο την ωριμότητα, η δική μας πρόταση διατηρεί καθαρό προβάδισμα. Θα παρακολουθήσουμε στενά τις εξελίξεις των επόμενων ημερών μέχρι να δούμε σε πλήρη μορφή το σχέδιο νόμου που θα πάει στη Βουλή».

Στην αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη, μετείχαν επίσης οι αχαιοί βουλευτές Θ. Νταβλούρος, Μαρία Κανελλοπούλου, Β. Χατζηλάμπρου, Ν. Τσούκαλης, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θ. Καρπής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλ. Μαρλαφέκας και ο Β. Φλωράτος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου