Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ.


Στη Τρίπολη βρέθηκε, χθες το απόγευμα, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, Μανώλης Αγγελάκας, για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου.
Ο κ. Αγγελάκας κατέγραψε με ιδιαίτερη προσοχή τις παρατηρήσεις και τα προβλήματα, που του έθεσαν οι δήμαρχοι της περιοχής και τόνισε ότι θα επικεντρώσει τις ενεργειές του για την ταχύτατη επίλυση, ιδιαίτερα, των θεμάτων άμεσης προτεραιότητας.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Γενικός ανέφερε ότι το αμέσως, προσεχές, χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί όλους τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να σχηματίσει προσωπική άποψη των προβλημάτων και των αναγκών αυτών.
Ο κ. Αγγελάκας τόνισε ότι στη δύσκολη αυτή περίοδο που διάγουμε, οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να εξετάσουν τρόπους εξορθολογισμού και συγκράτησης των δαπανών για το οικονομικό έτος 2013 και να προσανατολισθούν στην εξεύρεση νέων καινοτόμων δράσεων για την εξασφάλιση των οικονομικών τους πόρων προς κάλυψη των αναγκών τους.








Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα συνεργασίας και συντονισμού των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις Υπηρεσίες των Δήμων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.
Ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε, εκτενώς, από τους συμμετέχοντες για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων και τους ζήτησε να υπάρχει συντονισμένη δράση με την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να επιλεγούν οι κατάλληλες λύσεις για την οριστική διευθεύτηση του θέματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου