Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

1Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜ/ΦΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.


Πρόσφατα δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ένας νέος ετήσιος Πολιτιστικός θεσμός, το Διεθνές Ψηφιακό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ιονίων Νήσων, που διεθνώς θα είναι γνωστό σαν 'Ionian International Digital Film Festival' με την συντομογραφία ‘IIDFF’ και που για πρώτη φορά θα γίνει φέτος το καλοκαίρι (15/9-22/9) στην Λευκάδα στον Δημοτικό Κινηματογράφο ‘ΑΠΟΛΛΩΝ’.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα στους κινηματογραφιστές και να προβάλλει έργα της σύγχρονης ψηφιακής εποχής νέων δημιουργών συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη και προώθηση Πολιτιστικών και Τουριστικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής του Ιονίου, της χώρας μας και της Μεσογείου γενικότερα.
Το Οραμα του Φεστιβάλ είναι να γίνει το σημείο πολιτιστικής συνάντησης και ο κόμβος δικτύωσης όλων των κινηματογραφιστών του κόσμου.
Αποστολή του Φεστιβάλ είναι να προβάλλει όλες τις ταινίες, που υποβάλλονται χωρίς να απορρίπτει καμμία, να προβάλλει και να δικτυώνει τους κινηματογραφιστές και τα έργα τους, να αναπτύσσει συνεργασίες με άλλα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και να βραβεύει όχι μόνο τις ταινίες αλλά και τους συντελεστές τους ανα κινηματογραφική ειδικότητα.
Το IIDFF είναι πιστοποιημένο απο το IMDB (Internet Movie Data Base qualified), την μεγαλύτερη Διαδικτυακή Βάση Κινηματογραφικών Ταινιών στον κόσμο και η υποβολή συμμετοχής των ταινιών στο φεστιβάλ γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Withoutabox, που ανήκει στο IMDB και αποτελεί την διεθνή ηλεκτρονική πύλη δικτύωσης περίπου 350.000 κινηματογραφιστών με περισσότερα απο 5000 φεστιβάλ παγκοσμίως.
Το Φεστιβάλ μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει συμμετοχές ταινιών ντοκυμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους απο όλα τα μέρη του κόσμου ενώ την Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν διακεκριμένοι άνθρωποι της ελληνικής και ξένης κινηματογραφικής τέχνης, της λογοτεχνίας και της δημοσιογραφίας.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται απο το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και την Καλλιτεχνική Δ/νση και ηλεκτρονική οργάνωση του επιμελείται η εταιρία :
‘Avalon – Audiovisual Digital Productions/e-services’.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο του φεστιβάλ www.iidff.gr και μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική δ/νση : info@iidff.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου