Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Σύσκεψη στο Μεσολόγγι για το ΕΣΠΑ.


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου για την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ στη περιοχή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μεταξύ του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη και του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Έργων Δημήτρης Κοταντάκης, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας καθώς και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσολογγίου
Η σύσκεψη έγινε στα πλαίσια της ανάληψης της αρμοδιότητας του ΕΣΠΑ εκ μέρους της Περιφέρειας, αλλά και τον κύκλο επαφών που έχει ξεκινήσει μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων για την επιτόπια διερεύνηση της πορείας των έργων που έχουν ενταχθεί, το βαθμό απορρόφησης των πιστώσεων καθώς επίσης και την αναζήτηση των περιθωρίων για νέες εντάξεις έργων και δράσεων.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε: «Στη σημερινή εποχή που το κράτος αδυνατεί να στηρίξει οικονομικά την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, η αυτοδιοίκηση έχει την υποχρέωση να εκμεταλλευτεί εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ. Η συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας πρέπει να συνεχίσει και να ενταθεί για να καταφέρουμε την μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση των πιστώσεων έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για τους δημότες μας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα, για την έως τώρα άριστη συνεργασία και ελπίζω να καταφέρουμε μέσω αυτής τη συνεργασίας το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο μας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό του προϋπολογισμού των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ και τη ΠΔΕ, μαζί με τα προς ένταξη έργα, ξεπερνά τα 20.000.000Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου