Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.


Για τους Οικολόγους Πράσινους η πρώτη εικόνα για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ούτε αντιστοιχεί στο προφίλ ανανέωσης και τεχνοκρατισμού που προωθείται επικοινωνιακά.
Ξεχωρίζουμε τρεις δυσάρεστες εκπλήξεις:
• Την υπουργοποίηση παλαιοκομματικών και αποτυχημένων υπουργών του παρελθόντος, όπως εκφράζεται με τη συμμετοχή των κ. Στυλιανίδη και Παναγιωτόπουλου.
• Την περιθωριοποίηση των γυναικών από την ανάληψη υπουργικών ευθυνών, αφού μετέχουν μόνο δυο γυναίκες, δηλαδή το 5% από τη συνολική σύνθεση.
• Την επανασύσταση του καταργηθέντος υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης, ενός χωρικού υπουργείου χωρίς ουσιαστικά ξεχωριστό αντικείμενο, που απλώς θα συμβάλλει στην τόνωση των πελατειακών σχέσεων και στην επιπλέον ταλαιπωρία φορέων και πολιτών από την αύξηση της γραφειοκρατίας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ευελπιστούμε η ενοποίηση των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού να αποτελεί αναγνώριση της κοινής αποστολής τους και όχι μέσο συρρίκνωσής τους.
Αναλυτική τοποθέτηση μας θα υπάρξει με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου