Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ν. ΥΦΑΝΤΗ.


Στην αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος και σε αντικατάσταση του τάπητα σ’ ένα μεγάλο μέρος της οδού Κανελλοπούλου, στην Πάτρα, προχωρούν από το πρωί της Τρίτης συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σήμερα το πρωί το σημείο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής και επέβλεψε τις εργασίες συντήρησης.

Οι εργασίες αφορούν τόσο στην συντήρηση του οδοστρώματος όσο και στην τοποθέτηση αντιολισθητικού τάπητα στο τμήμα του δρόμου απ’ την διασταύρωση με την νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών έως το ύψος της πεζογέφυρας. «Η οδός Κανελλοπούλου είναι ένας δρόμος με μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας και ο βασικότερος άξονας που συνδέει την εθνική οδό με το λιμάνι της Πάτρας και αντιστρόφως. Τελευταία είχαν εντοπιστεί προβλήματα στην ποιότητα του ασφαλτοτάπητα και αυτός ήταν ο λόγος που δόθηκε προτεραιότητα στο έργο αυτό», επεσήμανε σε δήλωση του ο κ. Υφαντής.

Να σημειωθεί ότι ακριβώς εξαιτίας της μεγάλης κυκλοφορίας στον συγκεκριμένο δρόμο οι εντολές που δόθηκαν από τον κ. Υφαντή ήσαν να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι εργασίες ώστε ν’ αποτραπεί περαιτέρω ταλαιπωρία των οδηγών.
Στο μεταξύ, μ’ εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα έχουν δρομολογηθεί όλες οι αναγκαίες διαδικασίες και έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για μεγάλης έκτασης εργασίες συντήρησης στις εθνικές οδούς της Περιφέρειας, τόσο στην Πατρών – Πύργου όσο και στην Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

«Είναι γνωστό ότι για μεγάλο διάστημα οι παρεμβάσεις που γίνονταν για την ποιότητα του οδοστρώματος και την αποκατάσταση φθορών στους εθνικούς δρόμους της Δυτικής Ελλάδας ήσαν αποσπασματικές και μικρής κλίμακας. Δική μας άμεση προτεραιότητα είναι να καλύψουμε την απόσταση και να προχωρήσουμε χωρίς χρονοτριβή σε μεγάλες παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας των δυο εθνικών δρόμων», τονίζει ο κ. Υφαντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου