Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ.


Η Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην τελευταία της συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας και τη Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης για την υλοποίηση μιας σειράς μέτρων, σε βάθος τριετίας, που αφορούν στην τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής τα βασικά μέτρα που θα υλοποιηθούν είναι τα παρακάτω:

-Σχεδίαση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προώθησης και επικοινωνίας (media plan) του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις χώρες στόχους προσέλκυσης τουριστικού κοινού. Κεντρική επιδίωξη του media plan είναι η δημιουργία θετικής τάσης για το τουριστικό προϊόν της περιοχής, καθώς και η δημιουργία, υποστήριξη και ενίσχυση του τουριστικού brand name της περιοχής, κτίζοντας σταδιακά μία ξεχωριστή τουριστική ταυτότητα, με εμφανή διαφοροποίηση παροχής τουριστικού προϊόντος σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

Η βασική στρατηγική που θα ακολουθηθεί είναι η προβολή του διαφοροποιημένου τουριστικού προϊόντος που προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω των διαφορετικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού που υποστηρίζει η περιοχή και η στόχευση σε συγκεκριμένους καταναλωτικούς στόχους ανά περίπτωση.

-Δημιουργία κατάλληλου υλικού, όπως είναι προωθητικές εικόνες, flash-video κ.α., για χρήση στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, YouTube, Google+) με σκοπό την παρουσίαση της Δυτικής Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού καθώς και τη δημιουργία λογότυπου και σλόγκαν της Περιφέρειας.

-Την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας σε αγορές-στόχους που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε πέντε (5) εκθέσεις στη Γερμανία, τρεις (3) εκθέσεις στη Γαλλία, (5) εκθέσεις στη Ρωσία, (4) εκθέσεις στην Ιταλία και τρεις (3) εκθέσεις στην Ελλάδα.

«Είναι σαφές ότι με τις δύο αυτές προγραμματικές συμβάσεις υλοποιούμε μια στροφή στις πολιτικές τουριστικής προβολής της Περιφέρειας», ανέφερε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος που τόνισε: «Στρεφόμαστε στα σύγχρονα μέσα προβολής, κινούμεθα με βάση συγκεκριμένες αγορές-στόχους, αξιολογούμε σε συνεχή βάση τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας και ευελπιστούμε σε μια αποτελεσματική διάθεση των δυνάμεών μας προκειμένου να κάνουμε την Δυτική Ελλάδα διακριτό και ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου