Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ξεκίνησε το σεμινάριο για στελέχη της Αυτοδιοίκησης.


«Για πρώτη φορά κάθονται στο ίδιο τραπέζι τα στελέχη του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών αλλά και σε ζητήματα που αφορούν τη διοίκηση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης».
Με αυτήν την εισαγωγική φράση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας την έναρξη των εργασιών του επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα «Διοίκηση μέσω στόχων και μέτρηση αποδοτικότητας» και στο οποίο συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς των Δήμων από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου καθώς και διευθυντικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης.
Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία καλούμαστε να θέσουμε τα νέα θεμέλια του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, όπως αυτά προέκυψαν ύστερα από τη νομοθέτηση του «Καλλικράτη». Στην προσπάθεια αυτή» συμπλήρωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας «θα παίξουν κρίσιμο ρόλο τα εκπαιδευμένα στελέχη της αυτοδιοίκησης που θα υλοποιήσουν στόχους και πολιτικές και θα τεθούν στην υπηρεσία της ανάπτυξης του τόπου και εν τέλει των πολιτών που έχουν τις δικαιολογημένες απαιτήσεις τους από τη διοίκηση».








Από την πλευρά της η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου στην ανάγκη της διάχυσης των καλών πρακτικών στη διοίκηση καθώς και στις δυνατότητες διάχυσης των υπηρεσιακών πρακτικών μεταξύ των διευθυντικών στελεχών προκειμένου να αποφεύγονται καθυστερήσεις και ολιγωρίες ενώ επίσης αναφέρθηκε και ζητήματα όπου οι αρμοδιότητες του πρώτου και του δεύτερου βαθμού εμφανίζουν συνάφεια και επαλληλία.
Από τη δική του πλευρά, ο Φώτης Σαραντόπουλος, γραμματέας του Δήμου Πατρέων έθιξε ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του Καλλικράτη αλλά και την ανα΄γκη αναθεώρησής του σε ορισμένους τομείς.
Το σεμινάριο οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Ο Κλεισθένης» και υλοποιείται απ’ το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το σεμινάριο συνεχίζεται και σήμερα και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με τις εξής θεματικές ενότητες:
Σήμερα
• Καλές πρακτικές, παραδείγματα και εφαρμογές συστήματος διοίκησης μέσω στόχων και μέτρησης της αποδοτικότητας.
• Συμβολή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δημοσίων υπηρεσιών.
Αύριο
• Εφαρμογές συστήματος διοίκησης μέσω στόχων και μέτρησης της αποδοτικότητας στις υπηρεσίες των συμμετεχόντων
• Αξιολόγηση γνώσεων και δεξιοτήτων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου