Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σύσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Γιώργου Παναγιωτόπουλου με δύο αντιδημάρχους του Δήμου Πατρέων .







Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25/1/2012 στο Γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Γιώργου Παναγιωτόπουλου με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Παιδείας Ανδρέα Φίλια, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Γιώργου Σιγαλού και εκπροσώπων Γονέων και Κηδεμόνων από Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πατρέων με θέμα: «Συνθήκες και λειτουργία της Εκπαίδευσης στα εν λόγω διαμερίσματα». Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Θ. Μπαρής και κ. Μ. Κοταδάκη.







Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν επισκευές σχολικών μονάδων και ανάγκες σε σχολικές υποδομές. Η συνάντηση αυτή διαμορφώνει νέα δεδομένα στη συμπληρωματικότητα των ενεργειών φορέων της Αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης αλλά και του γονεϊκού κινήματος.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής για την εν λόγω συνάντηση υπογράμμισε: «Θα ήθελα καταρχήν να επισημάνω ότι η συμμετοχή των δύο αντιδημάρχων στη συγκεκριμένη συνάντηση ήταν σημαντική διότι ήταν ουσιαστική και με την ευκαιρία αυτής τους ευχαριστώ. Ζητήματα σχολικής στέγης απασχολούν και το Δήμο Πατρέων, όπως βέβαια και όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας έχει καταγράψει τις ανάγκες και μάλιστα είναι σε φάση επικαιροποίησης διαμέσω των υπηρεσιών της, έτσι ώστε να λειτουργήσει υποβοηθητικά στους Αυτοδιοικητικούς Φορείς της περιοχής στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν το στεγαστικό ζήτημα της εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων είναι γνωστό ότι την ευθύνη της σχολικής στέγης την έχει η Αυτοδιοίκηση. Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι Γονέων των Δημοτικών Διαμερισμάτων είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τους προβληματισμούς αλλά και τα αιτήματά τους στη συνάντηση. Είμαι σίγουρος ότι η Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια των δυνατοτήτων της θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες και βεβαιώνω συνάμα ότι η στήριξη μου θα είναι δεδομένη.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου