Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ- Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.



Στις μεγάλες δυνατότητες της Αιτωλοακαρνανίας, στο ισχυρό επιχειρηματικό προφίλ της περιοχής, στις καινοτόμες δράσεις των επιχειρήσεων της αλλά και στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων της αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας καλωσορίζοντας σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, την αποστολή των ξένων διπλωματών που επισκέπτεται την Δυτική Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στους Πρέσβεις, Πρόξενους και εμπορικούς ακόλουθους των 32 Πρεσβειών που εκπροσωπούνται στην αποστολή ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «η ανάπτυξη μιας στενής συνεργασίας στο πεδίο των επενδύσεων και των εξαγωγών θα έχει σίγουρα και ουσιαστικά οφέλη και για τις δυο πλευρές». Ο κ. Κατσιφάρας πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει την επίσκεψη των ξένων διπλωματών ακριβώς για να προβληθούν τα πλεονεκτήματα της περιοχής και η δυναμική των επιχειρήσεων της. Επεσήμανε δε ότι η Περιφέρεια έχει θέσει ως πρωτεύοντα στόχο της την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας, την τόνωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς που η περιοχή αναπτύσσει δυναμική, με ορίζοντα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και ν’ αξιοποιήσουμε την ευκαιρία της παρουσίας εδώ των ξένων διπλωματών», είπε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενους στους επιχειρηματίες της Αιτωλοακαρνανίας. Και πρόσθεσε: «Η επίσκεψη των ξένων διπλωματών είναι ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα για την εξωστρέφεια της οικονομίας και της παραγωγής μας. Τα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης θα αξιολογηθούν από την Περιφέρεια και θ’ ακολουθήσουν και άλλα βήματα στο μέλλον».







Απ’ την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε ότι η παρουσία των ξένων διπλωματών στην Δυτική Ελλάδα είναι μια απάντηση στην στασιμότητα και στην μοιρολατρία και ένα βήμα ώστε η τοπική παραγωγή και οικονομία ν’ αποκτήσουν οξυγόνο.

Το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των ξένων Πρεσβειών είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες της Αιτωλοακαρνανίας. Νωρίτερα η αποστολή επισκέφθηκε την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Γέφυρας. «Είδατε από κοντά ένα σύγχρονο έργο, ένα έργο μοναδικό, που ενώνει και δίνει νέες προοπτικές στην οικονομία και στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας», είπε ο Περιφερειάρχης.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος εστίασε στο γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό αλλά και πολλές επιχειρήσεις που παράγουν άριστης ποιότητας προϊόντα τα οποία μπορούν να προωθηθούν στις ξένες αγορές. Επίσης, αναφέρθηκε στο υδάτινο δυναμικό της Αιτωλοακαρνανίας και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού (απουσίαζε στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ) την αποστολή των ξένων διπλωματών καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γρίνος ο οποίος αναφέρθηκε στην εμπορική και αναπτυξιακή ταυτότητα του Αγρινίου εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία ότι η παρουσία των εκπροσώπων των ξένων Πρεσβειών θα έχει άμεσα αποτελέσματα. «Ο Δήμος Αγρινίου είναι έτοιμος και διαθέσιμος να σας παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια», είπε ο κ. Γρίνος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αγρινίου Παναγιώτης Τσιχριτζής συνεχάρη την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη προσωπικά για την πρωτοβουλία και στην ομιλία του παρουσίασε το επιχειρηματικό προφίλ της Αιτωλοακαρνανίας δίνοντας έμφαση σε παραγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες που ενισχύουν αποφασιστικά την τοπική οικονομία. Ειδική μνεία έκανε ο κ. Τσιχριτζής στην ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου στον Αστακό η οποία, όπως είπε, μπορεί να εξελιχθεί σε «ατμομηχανή ανάπτυξης όχι μόνο για την Δυτική Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον δυτικό άξονα της χώρας».

Ακολούθησαν οι ομιλίες του Κωνσταντίνου Πιστιόλα, μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και του Βαγγέλη Πολίτη – Στεργίου, Προέδρου του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Όπως είναι γνωστό η επιχειρηματική επίσκεψη των ξένων διπλωματών οργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον φορέα «Invest in Greece», με την υποστήριξη του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, του ΕΟΤ, των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και του Economic and Commercial Diplomats Club.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Αύριο Σάββατο η αποστολή των διπλωματών θα βρίσκεται στην Ηλεία όπου, μεταξύ άλλων, στις 12.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και θα ξεναγηθεί στο Μουσείο. Στις 2.30 το μεσημέρι η αποστολή θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Amalias» στην Αμαλιάδα όπου και θα ξεκινήσει ημερίδα με βασικούς ομιλητές τον κ. Κώστα Νικολούτσο (εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ηλείας), τον κ. Δημήτρη Αποστολόπουλο (εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου Κατάκολου) και στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου