Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

THE ARTIST




Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄,
από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012
θα προβάλει την ταινία :
THE ARTIST



Το 1927 ο Τζορτζ Βαλεντίν είναι ο μεγαλύτερος σταρ του βωβού στο Χόλιγουντ. Γνωρίζει κι ερωτεύεται τη νεαρή χορεύτρια Πέπι Μίλερ, η οποία με τον ερχομό του ομιλούντος θα δει την καριέρα της να απογειώνεται, ενώ η δική του παίρνει την κατιούσα.








Εκεί που η «σιωπή είναι χρυσός», η ερμηνεία του ηθοποιού χωρίς λόγια παίρνει σάρκα και οστά. Ο βωβός κινηματογράφος στα…καλύτερα του ήταν το όραμα του σκηνοθέτη Μισέλ Χαζαναβίσιους, που ευελπιστεί να φέρει το αυθεντικό άρωμα της Χολιγουντιανής εποχής του 20, στην τεχνολογική «υπερβολή» του 2011.
Πρωτότυπος, συγκινητικός και αλλά κυρίως απολαυστικός, ο «The Artist» έχει ήδη κερδίσει τους κριτικούς με διθυραμβικά σχόλια και βραβεία, που «μυρίζουν» Όσκαρ.
Έχοντας μία μερική ακόμη, δικαίωση για αυτό το, κατά πολλούς, παράτολμο εγχείρημά του ο σκηνοθέτης, με τους Ζαν Ντιζαρντέν και Μπερενίς Μπεζό, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ταξιδεύουν τους θεατές έναν ολόκληρο αιώνα πίσω, τότε που η δύναμη των λέξεων ήταν ανύπαρκτη και η εικόνα κυρίευε τις αισθήσεις των σινεφίλ.

Σκηνοθεσία: Μισέλ Χαζαναβίσιους
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ντιζαρντέν, Τζον Γκούντμαν, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μπερενίς Μπεγιό



ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ : 7.30 & 9.30 μ.μ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-44345








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου