Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού μετά τη συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.



Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, μετά τη συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για θέματα που αφορούν στη μετάβαση της επαγγελματικής κατάρτισης προς την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στη λειτουργία και διαχείριση των δημοσίων ΙΕΚ

Μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Συζητήσαμε για την αποκέντρωση της λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ. Βάλαμε χρονοδιάγραμμα, ορίζοντας την 1η Ιουλίου 2012 ως ημερομηνία ανάληψης και αποφασίσαμε ότι μαζί με την αρμοδιότητα οι Περιφέρειες θα πάρουν και τους αντίστοιχους πόρους, ενώ παράλληλα πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία τους ώστε να είναι βιώσιμη και ποιοτική.
Στόχος μας είναι από τα δημόσια ΙΕΚ να αποφοιτούν απασχολούμενοι και όχι άνεργοι.









Και αυτό θα επιτευχθεί όταν οι ειδικότητες, ο αριθμός των εκπαιδευομένων και η εν γένει λειτουργία τους θα αποφασίζονται από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναπτυξιακούς της στόχους και προοπτικές».
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Μπέτσιος, ο Αντιπεριφειάρχης Πελοποννήσου κ. Ανδρέας Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Τσιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Ευαγγελία Λύκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος και ο Σύμβουλος επί θεμάτων Δια Βίου Μάθησης κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιώτζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Παντελής Κολόκας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Χρήστος Άνθης, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα Γωγώ Νικολάου, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κα Δέσποινα Διακοσταυριανού, και ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Ευρυπίδης Κουκιαδάκης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου