Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ



Ανδρέας Μακρυπίδης σε συνάντηση με Δανούς Βουλευτές:

«Η Δανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθούν αλληλέγγυοι
με τη Χώρα μας για την έξοδο από την κρίση»


Συνάντηση είχε ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με διακομματική αντιπροσωπεία μελών της αντίστοιχης Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής της Δανίας προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την οικονομική και πολιτική επικαιρότητα, την κρίση και τις εξελίξεις σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα. Από Ελληνικής πλευράς στην συνάντηση συμμετείχε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Ιωάννης Κοραντής και η Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Αφροδίτη Παπαθανάση.








Ο κ.Μακρυπίδης αφού τους καλωσόρισε, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση. Τόνισε ότι παρόλες τις αδυναμίες, τα λάθη και τις παραλείψεις, η Ελληνική Κυβέρνηση κατάφερε μια γιγάντια Δημοσιονομική προσαρμογή μειώνοντας σημαντικά το έλλειμμα μέσα από περιστολή των δαπανών και της σπατάλης, προχώρησε σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση και το Κράτος, και σε αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας. Αναφέρθηκε αναλυτικά στον τεράστιο και πρωτόγνωρο όγκο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα με τον αρχικό Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, την προσπάθεια για τη βιωσιμότητα και το κούρεμα του χρέους μέσου του PSI καθώς και την νέα δανειακή σύμβαση που επίκειται.
Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι το Μνημόνιο δεν πέτυχε τους στόχους του επειδή περιείχε πολλά, δύσκολα, σκληρά, άδικα και βίαια μέτρα, που έπρεπε να εφαρμοστούν άμεσα, όπως η μείωση των μισθών και των συντάξεων και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που εν τέλει προκάλεσαν ύφεση, ανεργία και οδήγησαν σε υπερφορολόγηση και δυστυχώς σε αύξηση της φοροαποφυγής. Αναφέρθηκε στα κερδοσκοπικά επιτόκια και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που περιείχε η αρχική δανειακή σύμβαση, τα οποία δυσκόλεψαν την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς και στις κοινωνικές αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα συγκεκριμένα μέτρα και κάλεσε τους Δανούς Βουλευτές να αναλογιστούν και να αξιολογήσουν το βάρος αυτών των αποφάσεων.
Τέλος ο Ανδρέας Μακρυπίδης τόνισε ότι η Ελλάδα έκανε ένα γενναίο βήμα με την Κυβέρνηση Εθνικής συνευθύνης και ευρύτερης συνεργασίας και ότι τώρα απαιτείται από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στις προσδοκίες των λαών της. «Διεκδικούμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στην κρίση. Είμαστε λαός περήφανος και απαιτούμε σεβασμό. Είμαστε αποφασισμένοι οι θυσίες μας να πιάσουν τόπο, να αγωνιστούμε και να μείνουμε στην Ευρωζώνη και να παλέψουμε για να βγούμε από την κρίση μαζί με ΕΣΑΣ και τους ΕΤΑΙΡΟΥΣ μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει στον ίδιο σκοπό να πιστέψετε και εσείς.» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου