Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τηλεδιάσκεψη του Γυμνασίου Καστριτσίου Πατρών με το Πρότυπο σχολείο «Ακαδημία Σωκράτης» της Ομογένειας στη Βόρεια Καρολίνα.



Την Πέμπτη 26-01-2012, στο αμφιθέατρο της Εστίας Επιστημών Πάτρας πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την Εστία Επιστημών. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μαθητές της Α΄ Γυμνασίου Καστριτσίου Πατρών και μαθητές του Πρότυπου σχολείου «Ακαδημία Σωκράτης» της Ομογένειας στη Βόρεια Καρολίνα. Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν να εισαχθούν οι μαθητές στις έννοιες ΣΥΖΕΥΞΗ-ΔΙΑΖΕΥΞΗ-ΑΡΝΗΣΗ της λογικής του Αριστοτέλη, παίζοντας μαθηματικά παιχνίδια. Πριν από την τηλεδιάσκεψη προηγήθηκε προετοιμασία των μαθητών του Κατριτσίου από εμψυχωτές του οργανισμού έτσι ώστε να γίνουν κατανοητές οι δραστηριότητες που θα ακολουθούσαν.







Ο βαθμός της διάδρασης που αναπτύχθηκε μέσα από τη δίγλωσση επικοινωνία των μαθητών (Αγγλικά- Ελληνικά) και την ανταλλαγή των μαθηματικών γνώσεων και δεξιοτήτων τους, έδειξε ότι η τεχνολογία μπορεί να άρει τα στενά όρια της τυπικής εκπαίδευσης και να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ανοιχτού σχολείου. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος στηρίζει τέτοιες καινοτόμες δράσεις και ευελπιστεί ότι η σχολική εκπαίδευση μπορεί να αναπτύξει στενή συνεργασία με την Εστία Επιστημών προς όφελος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου