Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ολοκλήρωση του Θερινού Σχολείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συμβούλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης FEDORA.



ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ FEDORA



Modern Times: Counseling in the 21st Century
Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή συνέδρων ολοκληρώθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το περασμένο Σάββατο, 18 Ιουνίου, το Θερινό Σχολείο Συμβουλευτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συμβούλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, FEDORA με θέμα: «Modern Times: Counseling in the 21st Century»., το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ).
Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος επαγγελματίες σύμβουλοι που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, επιστήμονες που ασχολούνται ερευνητικά ή/και πρακτικά με τη Συμβουλευτική και, για πρώτη φορά, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες Συμβουλευτικής από όλη την Ευρώπη.










H FEDORA έχει καθιερωθεί ως θεσμός εδώ και δύο δεκαετίες στο χώρο της συμβουλευτικής για την Ανώτατη Εκπαίδευση και συγκεκριμένα στην Επαγγελματική Συμβουλευτική (Career Counseling), στην Ψυχολογική Συμβουλευτική (Psychological Counseling), στην Εκπαιδευτική Συμβουλευτική (Educational Counseling) και στη Συμβουλευτική Ατόμων με Αναπηρίες (Inclusion – Equal Opportunities Counseling) με στόχο την υποστήριξη φοιτητών και ατόμων με αναπηρίες που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια της Ευρώπης.
Η υψηλή ποιότητα των ανακοινώσεων, η εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη, η συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και έγκριτων ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνέβαλαν ώστε να αναδειχτούν κρίσιμα ζητήματα, καθώς και χρήσιμα και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με το ρόλο της συμβουλευτικής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Fedora και η Οργανωτική Επιτροπή του Θερινού Σχολείου ευχαριστεί όλους τους εμφανείς και αφανείς συντελεστές της, κατά κοινή ομολογία, επιτυχούς διοργάνωσης. Ιδιαίτερα ευχαριστούν τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και τους χορηγούς, που στήριξαν το Θερινό Σχολείο.
Επίσημος χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου ήταν η ΕΡΤ3 βοηθώντας στη διάχυση της ενημέρωσης σχετικά με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις θα είναι διαθέσιμες το επόμενο χρονικό διάστημα στο δικτυακό τόπο του Θερινού Σχολείου: http://www.fedorasu2011.eu/.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τηλ. 26510 007278, e-mail: dasta@uoi.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου