Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.



Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους υποψηφίους ΑΕΙ-ΤΕΙ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Απευθύνω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου σε όλες τις νέες και τους νέους της Περιφέρειάς μας που ξεπέρασαν με επιτυχία τη φετινή δοκιμασία των εισαγωγικών εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για τους νέους αυτούς ξεκινάει μια ιδιαίτερα γόνιμη περίοδος της ζωής τους που μπορεί να τους προσφέρει επιστημονικά εφόδια τα οποία θα τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή και παράλληλα να τους διαμορφώσει σε ολοκληρωμένους ακαδημαϊκούς πολίτες. Πολλά συγχαρητήρια, επίσης, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους.








Οφείλω όμως να απευθυνθώ και στους υποψηφίους που δεν ξεπέρασαν τη δοκιμασία των εξετάσεων. Θα πρέπει να ξέρουν ότι ολόκληρη η ζωή βρίσκεται μπροστά τους και πως σε αυτό το μοναδικό για κάθε άνθρωπο ταξίδι της ζωής δεν θα τους λείψουν οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις για να αναδείξουν τις ικανότητές τους και να κατακτήσουν το μέλλον τους.

Ωστόσο η σημερινή ημέρα που έχει στο προσκήνιο τους νέους ανθρώπους, υπενθυμίζει σε όλους εμάς τις τεράστιες υποχρεώσεις μας για ένα πιο γόνιμο και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα και για μια κοινωνία ανοιχτή, που θα παρέχει πολλαπλές δυνατότητες και ευκαιρίες στους νέους».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου