Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ.



Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις εξαιτίας και της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας με ανακοίνωση της ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα προφύλαξης.









Τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων από υψηλές θερμοκρασίες είναι: Ελαφρύ ντύσιμο, χρήση καπέλου και γυαλιών, αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, χλιαρά ντους, μικρά γεύματα, λήψη άφθονων υγρών, άτομα με χρόνια προβλήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους.

Ειδικά για τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται ελαφρά, να προσφέρονται συχνά υγρά. Ιδιαιτέρως προσοχή στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα που είναι: άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για τη σωστή λειτουργία του κλιματισμού τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχοντας στη συνολική προσπάθεια έχουν μεριμνήσει εγκαίρως για την οργάνωση και διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, αν παραστεί ανάγκη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου