Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ.



Μια νέα μορφή συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων της Περιφέρειας εγκαινιάστηκε σήμερα στη Ναύπακτο.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκο Υφαντή, τον περιφερειακό σύμβουλο και υπεύθυνο για το ΕΣΠΑ Θανάση Πετρόπουλο καθώς και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, συνεργάστηκαν με το Δήμαρχο Ναυπάκτου Γιάννη Μπουλέ που συνοδεύονταν από στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.










Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας ο Περιφερειάρχης τόνισε, εισαγωγικά, ότι αυτή η νέα μορφή συνεργασίας σχετίζεται με την ανάληψη της αρμοδιότητας του ΕΣΠΑ εκ μέρους της Περιφέρειας και έχει σκοπό την από κοινού, επιτόπια και συγκεκριμένη διερεύνηση της πορείας των έργων που έχουν ήδη ενταχθεί, των προβλημάτων που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν, το βαθμό απορρόφησης των πιστώσεων καθώς επίσης και την αναζήτηση των περιθωρίων για νέες εντάξεις έργων και δράσεων αλλά και την πορεία ωρίμανσης των έργων αυτών.

«Περνάμε σε μια νέα φάση τη συνεργασία μας με τους Δήμους», τόνισε ο Απόστολος Κατσιφάρας και υπογράμμισε: «Βλέπουμε ένα-ένα τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και τα προβλήματά τους, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για νέες εντάξεις. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με τους Δήμους προετοιμάζουμε το τριετές αναπτυξιακό πρόγραμμα που πρέπει να έχει συναχθεί έως τον προσεχή Σεπτέμβριο και στο οποίο θα κατευθύνουμε συνδυασμένα τους πόρους μας αλλά και που θα το υλοποιήσουμε από κοινού με τον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα αποκαθιστούμε μια οργανική συνεργασία μεταξύ των περιφερειακών και δημοτικών υπηρεσιών προκειμένου να υπάρχει συνεχής και κανονική ροή πληροφόρησης, τόσο για τα μέτρα που «τρέχουν» όσο και για τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας και ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ».
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Γιάννης Μπουλές έθεσε μια σειρά από προτεραιότητες του Δήμου που αφορούν το οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου του Δήμου σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του εναλλακτικού και ορεινού τουρισμού, την ολοκλήρωση της κατασκευής ΧΥΤΑ και την απόκτηση του εξοπλισμού του, θέματα σχολικής στέγης, την αξιοποίηση της Ευηνολίμνης, καθώς και ζητήματα ύδρευσης του Δήμου αλλά και αστικών αναπλάσεων.

Οι ανάγκες αυτές εξετάστηκαν μία προς μία ενώ παράλληλα αναζητήθηκε ο βαθμός ωριμότητας για κάθε μία περίπτωση προκειμένου ο Δήμος να είναι σε θέση σύντομα να υποβάλλει τις δικές του προτάσεις για εντάξεις έργων του στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου