Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Έτοιμες να στηρίξουν ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δηλώνουν οι γερμανικές τράπεζες.



Κανείς δεν θέλει την χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, τονίζει ο επικεφαλής της ένωσης γερμανικών τραπεζών, εκφράζοντας τους φόβους που υπάρχουν για την μετάδοση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και την αναταραχή που θα προκληθεί στις αγορές.

Σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο γενικός διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Ιδιωτικών Τραπεζών (BdB) Μίκαελ Κέμμερ, είπε ότι η συνολική έκθεση των γερμανικων τραπεζών στην Ελλάδα είναι από 10 δισ. έως 20 δισ. ευρώ.







«Όλοι γνωρίζουν τις ευθύνες τους, όλοι γνωρίζουν ότι το ευρώ είναι πολύ, πολύ σημαντικό και ότι η Ελλάδα είναι πολύ, πολύ σημαντική για την Ευρωζώνη, συνεπώς είναι αναγκαίο, ξεκάθαρα, να εφαρμοστούν σταθεροποιητικά μέτρα», είπε.

Ο βαθμός στον οποίο οι τράπεζες θα συμμετάσχουν σε ένα νέο πακέτο στήριξης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες, σημείωσε και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ARD είπε ότι το «να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει δεν είναι μία καλή απόφαση», αναφερόμενος στον κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης χρέους σε άλλα κράτη Ευρωζώνης και την πιθανή αναταραχή που θα προκληθεί στις αγορές.

«Αυτό [η χρεοκοπία] δεν πρόκειται να συμβεί», τόνισε.



Πηγή: ww.in.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου