Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας_Εκστρατεία ενημέρωσης Γιατρών Χωρίς Σύνορα και Flash 96


«Εκατομμύρια γυναίκες δεν ζητούν τη βοήθειά μας. Πεθαίνουν γι’ αυτήν»

Εκστρατεία ενημέρωσης πραγματοποιούν την Πέμπτη, 8 Μαρτίου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας με στόχο την οικονομική ενίσχυση προγραμμάτων που υλοποιούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για την ιατρική περίθαλψη και φροντίδα χιλιάδων γυναικών σε όλο τον κόσμο.








Σε καθημερινή βάση, οι ομάδες της οργάνωσης έρχονται αντιμέτωπες με συνθήκες που επηρεάζουν την υγεία και τις ζωές των γυναικών και συχνά και των παιδιών τους. Είτε χρειάζεται να βελτιώσουν την μαιευτική φροντίδα βοηθώντας χιλιάδες γυναίκες να φέρουν με ασφάλεια στη ζωή τα παιδιά τους είτε να εμποδίσουν τη μετάδοση του ιού HIV από τη μητέρα στο παιδί, να περιθάλψουν γυναίκες-θύματα σεξουαλικής βίας ή εκτοπισμού λόγω συγκρούσεων. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα χρειάζονται την πολύτιμη βοήθεια των συμπολιτών μας για να συνεχίσουν να προσφέρουν άμεσα και αποτελεσματικά ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια σε γυναίκες που απειλούνται κυριολεκτικά κάθε λεπτό.

Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ εκπρόσωποι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, δημοσιογράφοι και παραγωγοί του Flash 96 δίνουν φωνή στις γυναίκες όλου του κόσμου φωτίζοντας αθέατες πλευρές της καθημερινότητας, των κινδύνων που αντιμετωπίζουν αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι μαζί να σταθούμε πλάι τους δίνοντάς τους ελπίδα για ζωή. Η ιατρική φροντίδα, τα φάρμακα και ο κατάλληλος εξοπλισμός που χρησιμοποιούν οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στις χώρες όπου εργάζονται μπορούν να ενισχυθούν με τη δική σας συμμετοχή και ενίσχυση της εκστρατείας που θα υποστηριχθεί από το δίκτυο αναμεταδοτών του Flash στέλνοντας το μήνυμα της εκστρατείας από την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.

Την 8η Μαρτίου ενώνουμε όλοι τις φωνές και τις δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε τις γυναίκες όλου του κόσμου, όπου και αν βρίσκονται, πέρα και πάνω από φυλή, ηλικία, θρησκεία, πολιτικό δόγμα. Γυναίκες που κινδυνεύουν και χρειάζονται άμεσα την υποστήριξη όλων μας. Γυναίκες που ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου.
Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη δεν ζητούν την προσοχή μας, πεθαίνουν γι’ αυτήν.

Για περισσότερες πληροφορίες
Μαρία Πασχούλα, Υπεύθυνη Τύπου Γιατρών Χωρίς Σύνορα
Τηλ. 210 5 200 500 (εσωτ.109), κιν. 6936 699 142
Email: maria.paschoula@athens.msf.org




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου