Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας.


Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και η πορεία πλέον προς τις εκλογές απασχόλησαν την συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι το περασμένο Σάββατο 17 Μαρτίου, έχοντας ως κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. Νίκο Νικολόπουλο.
Η συνεδρίαση έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων υποψηφιότητας για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, οι οποίες όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κατά την ομιλία του είναι οκτώ, επιπλέον όσων έχουν κατατεθεί σε κεντρικό επίπεδο. Ο Κώστας Σύρρος μιλώντας για την πολιτική και οικονομική συγκυρία κάτω από την οποία θα διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση, σημείωσε πως ο αγώνας που θα δοθεί θα είναι ο πιο ιδιαίτερος και δυσκολότερος των τελευταίων δεκαετιών. Η κακή οικονομική κατάσταση, η απόγνωση των πολιτών και το τέλμα στο οποίο παραδίδει τη χώρα η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν αφήνουν περιθώρια χρόνου ή λαθών.







Για το νομό Αιτωλ/νίας, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ είναι άμεση κα επιτακτική η ανάγκη επανεκκίνησης των μεγάλων οδικών έργων, ενώ παράλληλα επιβάλλεται και η ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών, σε μια χρονική στιγμή όπου η γενικότερη ανάκαμψη της χώρας περνάει μέσα από την περιφέρεια και την γεωργική παραγωγή. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει εάν και εφόσον διατηρηθούν προβλήματα όπως η υπολειτουργία του ΓΟΕΒ κι των ΤΟΕΒ και το έλλειμμα στα αρδευτικά έργα.
«Πρέπει να δώσουμε έναν ειλικρινή αγώνα στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά» κατέληξε ο Κ. Σύρρος, καλώντας ταυτόχρονα τα στελέχη της Ν.Δ. να δώσουν την προσωπική τους μάχη σ αυτή την δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.
Ακολούθως, ο βουλευτής Αχαΐας κατά την ομιλία του σημείωσε πως η ανάπτυξη σε κάθε επίπεδο είναι ο μονόδρομος αλλά και το αντίδοτο στην κρίση και την ύφεση που έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στον τόπο και τους ανθρώπους του. Όπως είπε ο Νίκος Νικολόπουλος, η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που μίλησε με ειλικρίνεια, δικαιώθηκε ατυχώς από τις εξελίξεις και μπορεί να ανατρέψει την σημερινή κατάσταση. Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή εντολή και αυτοδύναμη κυβέρνηση προκειμένου η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας να παραμείνει σε ικανό επίπεδο.
Συνέχεια των μεγάλων οδικών και άλλων έργων, αποκατάσταση της ρευστότητας της αγοράς και προσπάθεια απεγκλωβισμού των πολιτών από την ασφυκτική πίεση των δανειακών υποχρεώσεων, αποτελούν προϋποθέσεις ανάκαμψης για την Ν.Δ. τόνισε ο βουλευτής, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του πως οι έλληνες πολίτες θα επιλέξουν σωστά και με κριτήριο την σταθερή προοπτική της χώρας.
Στην συνεδρίαση, παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Αιτωλ/νίας Μάριος Σαλμάς, ο περιφερειάρχης Ανδρέας Βιτουράτος, οι πολιτευτές Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού, Νίκος Καραπάνος, Ευθ. Δρόσος και Γιώργος Παπαναστασίου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο. και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου