Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Συνάντηση της Υπουργού Ανάπτυξης με νέο επιχειρηματία του ηλεκτρονικού εμπορίου.


Συνάντηση της Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου, με νέο επιχειρηματία του ηλεκτρονικού εμπορίου

Η Υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε χθες με το Φώτη Αντωνόπουλο, νέο επιχειρηματία στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, προκειμένου να ενημερωθεί -μετά τη δημοσιοποίηση σε ξένα και ελληνικά ΜΜΕ- για τα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετώπισε στη λειτουργία της επιχείρησής του, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης ελαιόλαδου.








Η Υπουργός μετά τη συνάντηση δήλωσε:
«Η άμεση επικοινωνία με τους νέους ανθρώπους που, χαμένοι στους δαίδαλους της διοίκησης, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πράξη και στην καθημερινή τους λειτουργία πρέπει να μας οδηγεί σε ανατρεπτικές λύσεις. Η περίπτωση δημιουργίας ηλεκτρονικής επιχείρησης είναι ένα κλασσικό παράδειγμα που απαιτεί αλλαγή φιλοσοφίας και υποδείγματος. Η σύσταση της δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις. Ο στόχος είναι με μια υπεύθυνη δήλωση να μπορεί ο πολίτης να προχωρά στη διαδικασία υλοποίησης της επιχειρηματικής του ιδέας και μετά να ακολουθεί ο έλεγχος. Έχουν γίνει πολλά, πρέπει όμως να περάσουμε από την λεπτομερή νομοθέτηση και τα πολλά σώματα ελέγχου στην εμπιστοσύνη της υπογραφής του πολίτη. Εάν διαπιστωθεί κατάχρηση αυτής της εμπιστοσύνης η τιμωρία θα είναι παραδειγματική».

Το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί ύψιστης προτεραιότητας αναπτυξιακό στόχο. Υπάρχουν 2.000 ηλεκτρονικά καταστήματα με τζίρο 2 δισ. ευρώ. Μέχρι το 2015 προβλέπεται να έχουν συσταθεί στην Ελλάδα 15.000 ηλεκτρονικές εταιρείες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου