Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ κ. ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ.


Στην Κεφαλονιά, μαζί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, βρέθηκε την Πέμπτη 22/3/12 ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Αργοστόλι με κεντρικό θέμα την εξόρυξη πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου πελάγους.

Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων, η λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και το σύνολο των αντισταθμιστικών οφελών για την περιοχή.







Παρουσία όλων των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αναλύθηκαν από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τους διεθνείς διαγωνισμούς, δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με την ανακοίνωση συγκεκριμένου σχεδιασμού και τονίστηκε ότι οι επενδύσεις στην περιοχή θα δημιουργήσουν άμεσα και έμμεσα νέες θέσεις εργασίας.

«Θεωρώ ότι η ενημέρωση που έγινε στην Κεφαλονιά σχετικά με την εξόρυξη υδρογονανθράκων ήταν χρήσιμη και αναλυτική για τις επενδύσεις που θα γίνουν στην περιοχή. Ξεκαθαρίστηκε ότι βασική προτεραιότητα θα είναι η προστασία του περιβάλλοντος και τονίστηκε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη διαφάνεια των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν μέσα από τους διεθνείς διαγωνισμούς. Οι επενδύσεις που θα γίνουν εκεί θα αποτελέσουν στο άμεσο μέλλον βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και θα δημιουργήσουν δεκάδες εκατοντάδες θέσεις εργασίας ανακουφίζοντας αισθητά τις τοπικές κοινωνίες, ενώ τα αντισταθμιστικά οφέλη θα είναι μεγάλα», δήλωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος την ίδια μέρα επισκέφθηκε τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κεφαλονιά και συζήτησε με τους υπαλλήλους όλα τα τρέχοντα θέματα που τους απασχολούν έχοντας στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου