Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. μέγας χορηγός και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.



Σε ένα € 1.000.000 ανέρχεται η χορηγία την οποία αποφάσισε το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. για την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και για την προετοιμασία και συμμετοχή των αθλητών οι οποίοι θα λάβουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, από 29 Αυγούστου ως και 9 Σεπτεμβρίου.

Στους Αγώνες αυτούς «η Ελλάδα φιλοδοξεί να έχει μια πολύ σημαντική παρουσία, όπως, άλλωστε, είχε και στις αμέσως προηγούμενες Παραολυμπιάδες, το 2004 στην Αθήνα, το 2008 στο Πεκίνο, αλλά και πριν απ' αυτές» υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης..

Θυμίζουμε πως η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι μέγας χορηγός και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέσω αυτής, της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας προκειμένου να προετοιμαστούν οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο 2012.

Μιλώντας σήμερα κατά την εκδήλωση που έγινε στα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. και στην οποία μετείχαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπή Γιώργος Φουντουλάκης, μέλη της ΕΠΕ και ομοσπονδιών αθλητών με αναπηρία, καθώς και πολλοί Παραολυμπιονίκες, ο κ. Σπανουδάκης διαβεβαίωσε ότι «ούτε οι αθλητές, αλλά ούτε οι παράγοντες του Παραολυμπιακού Κινήματος διεκδικούν τη διακριτή αντιμετώπιση. Κάθε άλλο. Διεκδικούν, δικαίως, την ισότητα απέναντι σε όλους τους άλλους αθλητές. Ίσους όρους και ίσες ευκαιρίες, για να αποδείξουν ότι έχουν την ικανότητα να κατακτήσουν στο αγωνιστικό χώρο νίκες και μετάλλια, να επιτύχουν ρεκόρ, σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερα απ' ότι αρτιμελείς αθλητές.








Η ελληνική Κοινή Γνώμη, χάρη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει άμεσα όσα ανέφερα παραπάνω. Οι Έλληνες φίλαθλοι προσήλθαν μαζικά στις κερκίδες των σταδίων και γηπέδων, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στους Αγώνες και επευφήμησαν ζωηρά τους νικητές και ιδίως τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες.

»Σήμερα, οι Έλληνες Παραολυμπιακοί Αθλητές βρίσκονται ενόψει της πρόκλησης των Αγώνων του Λονδίνου. Και αυτό εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης η οποία έχει αναπόφευκτες συνέπειες σε όλες τις εκφράσεις της κοινωνικής μας ζωής. Βιώνουμε όλοι τις δυσκολίες της οικονομικής δυσπραγίας, οπωσδήποτε τις βιώνει και το Παραολυμπιακό Κίνημα και οι αθλητές του».

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός των Αμεα - και όχι μόνο - αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΠΕ κ. Φουντουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι «σε μια τόσο δύσκολη εποχή, η ΟΠΑΠ Α.Ε. αποφάσισε να βάλει `πλάτη` σε μια προσπάθεια που για εμάς έχει ξεκινήσει εδώ και 3,5 χρόνια, δηλαδή με το τέλος των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Στην κινεζική πρωτεύουσα, αναδείξαμε στον υπέρτατο βαθμό την αγωνιστική ταυτότητα του ελληνικού παραολυμπιακού αθλητισμού, κατακτώντας συνολικά 24 μετάλλια και την 20 θέση στον πίνακα των μεταλλίων επί συνόλου 146 χωρών.

»Η επόμενη ημέρα, μετά τους Αγώνες του Πεκίνου, δεν ήταν καθόλου εύκολη για τον αθλητισμό των ΑμεΑ. Σε συνδυασμό μάλιστα και με την οικονομική ύφεση, το έργο της ΕΠΕ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο. Εμείς όμως, ως Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή αλλά και συνολικά ως Παραολυμπιακό Κίνημα, δεν καταθέσαμε τα όπλα και όπως αντιλαμβάνεται κανείς από τη σημερινή εκδήλωση, δικαιωθήκαμε.

»Η ΟΠΑΠ Α.Ε., γίνεται σύμμαχος μας, σε μια "μάχη" με το χρόνο, αφού καλούμαστε μέσα στους 2-3 επόμενους μήνες να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, από την ελλιπή προετοιμασία, ενόψει Λονδίνου. Καλούμαστε μέσα στους επόμενους μήνες, έως ότου `κλειδώσουν` οι θέσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, να `τρέξουμε` κάποια πράγματα ώστε να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών στη διοργάνωση του Λονδίνου.

»Ήδη έχουμε εξασφαλίσει προκρίσεις σε οκτώ αθλήματα, αριθμός που ελπίζουμε να αυξηθεί το προσεχές διάστημα. Ευελπιστούμε ότι η ομάδα που θα ταξιδέψει στο Λονδίνο να αποτελείται από περίπου 80-100 αθλητές και αθλήτριες, χωρίς όμως να είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να κάνω προβλέψεις σχετικά με τον αριθμό μεταλλίων που θα κατακτήσουμε. Θα ήμουν ευτυχής αν φτάναμε το νούμερο του Πεκίνου, δηλαδή τα 24 μετάλλια, όμως αυτό κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ελπίζουμε ότι στη διοργάνωση του Λονδίνου, εκτός των ατομικών ικανοτήτων, θα μιλήσει ΚΑΙ η ελληνική ψυχή!».

Και πρόσθεσε:

«Η συμβολή της ΟΠΑΠ ΑΕ, εκτός από οικονομική, έχει να κάνει και με την ψυχολογία του Παραολυμπιακού Κινήματος. Νιώθουμε πλέον, ότι ένα Οργανισμός με τόσο μεγάλο κύρος, είναι στο πλευρό μας. Νιώθουμε ότι μπορούμε να δουλέψουμε απρόσκοπτα, έστω και στο παραπέντε, για να διεκδικήσουμε στο Λονδίνο ότι μας αναλογεί από πλευράς διακρίσεων και μεταλλίων. Νιώθουμε ότι δεν αφήσαμε μετέωρους τους αθλητές της παραολυμπιακής ομάδας, παρά τα όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν στο δρόμο μας όλα αυτά τα χρόνια.

Εκ μέρους των αθλητών μίλησε ο Παραολυμπιονίκης του αγωνίσματος Boccia (Μπότζια) Γρηγόρης Πολυχρονίδης (6ος στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας, αργυρό μετάλλιο στο Πεκίνο), ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ειδικά για τα άτομα με αναπηρίες «ο αθλητισμός αποτελεί τρόπο ζωής και αυτό ακριβώς επιδιώκουμε ως Παραολυμπιακό κίνημα. Τα άτομα με αναπηρίες να αποκτήσουν φωνή, να βγουν από τα σπίτια τους, να δείξουν τις ικανότητές τους. Θέλουμε και απαιτούμε ίση μεταχείριση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου