Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Νερού και Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου), το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού στο εργοστάσιο Κορπή, το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες με κεντρικό άξονα τα παιδιά και την επαφή τους με το νερό και το περιβάλλον. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν υλοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από τη Nestle Waters στα πλαίσια του Προγράμματος WET τα τελευταία χρόνια.







Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά ξενάγηση των παιδιών στο εργοστάσιο Κορπή στην περιοχή Κορπής, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας (Αιτωλοακαρνανία) και εν συνεχεία, για περίπου 4.5 ώρες, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον «κόσμο του νερού». Πρωτίστως, θα ενημερωθούν για τη σημασία του νερού στον πλανήτη και τις ενέργειες που θα πρέπει να καταβάλει ο καθένας μας από την πλευρά του για να προστατεύουμε διαρκώς το περιβάλλον και τους διαθέσιμους υδάτινους πόρους ως «κόρη οφθαλμού». Επιπλέον θα δοθεί έμφαση στη σημασία του νερού για τον ανθρώπινο οργανισμό και στη σημασία της υγιεινής ενυδάτωσης. Οι δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν έχουν επιλεγεί από την ομάδα Κορπή -σε συνεργασία με τη Nestle Waters- και θα διενεργηθούν από άτομα του εργοστασίου και των κεντρικών γραφείων της Nestle, με συμμετοχή και των δασκάλων των παιδιών (3 σχολεία της περιοχής, περίπου 90 παιδιά). Η Nestle Waters είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε παγκόσμιο επίπεδο σε θέματα προστασίας των υδάτινων πόρων και χρήσης αυτών στις παραγωγικές της δραστηριότητες και πιστεύουμε ότι μέσα από τις ενέργειες αυτές, οι μαθητές θα έχουν μια σημαντική ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία του νερού στην καθημερινότητά τους.
Το γεγονός θα καλυφθεί από τα τοπικά και εθνικής εμβέλειας μέσα (έντυπα, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά), ενώ έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν οι τοπικές αρχές, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος της περιοχής, καθώς και άλλοι φορείς που δραστηριοποιούνται σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον και την εκπαίδευση.
Κορπή, το Δώρο της Φύσης για τον Άνθρωπο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου