Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει στην Ώρα της Γης.


Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετέχει στην «Ώρα της Γης». Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, 8:30 μ.μ. κατεβάζουμε για μία ώρα τους Διακόπτες στα δημοτικά κτίρια αλλά και στο λόφο του Αγίου Δημητρίου.
Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της WWF Ελλάς, η νέα Δημοτική Αρχή γίνεται μέτοχος στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Μια ενέργεια με ισχυρό συμβολισμό που μας παρακινεί να αλλάξουμε τρόπο ζωής, εξοικονομώντας ενέργεια για το περιβάλλον και τον ίδιο μας τον εαυτό. Καλούμε λοιπόν, όλους τους δημότες μας να κάνουν το ίδιο, μιας και το μήνυμα της «Ώρας της Γης» είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε αυτή τη μία ώρα, αλλά ευελπιστούμε να διατρέξει την καθημερινότητά μας και να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην προστασία του πλανήτη.








Ο Δήμος Καρπενησίου άνοιξε τη δική του υποσελίδα στην ιστοσελίδα του WWF Ελλάς: www.wwf.gr/earthhour/dimoskarpenissiou και καλεί όλους εσάς να δηλώσετε τη συμμετοχή σας και να σκεφτείτε μια δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα ακολουθήσουμε και μετά την λήξη της «Ώρας της Γής».
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Ο δρόμος για την ανάπτυξη οφείλει να είναι πράσινος. Για έναν δήμο όπως ο δικός μας, η υιοθέτηση πρακτικών που διατηρούν, προστατεύουν και αναβαθμίζουν το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον της Ευρυτανίας, αποτελεί μοναδική για εμάς επιλογή. Παράλληλα, αυτός ο καθαρός και παρθένος τόπος πρέπει να πρωτοστατεί σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για ένα βιώσιμο μέλλον και έναν καθαρότερο πλανήτη. Συμμετέχουμε με μεγάλη χαρά στην «Ώρα της Γής», σβήνοντας τα φώτα στα κτίρια του Δήμου και τον Άγιο Δημήτριο, ενώ παράλληλα δεσμευόμαστε να αντικαταστήσουμε σταδιακά τους κοινούς λαμπτήρες σε όλα τα δημοτικά κτίρια, με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου