Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σε ποιές ΔΕΚΟ υπάρχουν κόκκινες γραμμές - 30 προτάσεις της Λ. Κατσέλη στον πρωθυπουργό.


Διαφορετική προσέγγιση στις ιδιωτικοποιήσεις επιχείρησε η Λούκα Κατσέλη υποστηρίζοντας πως για αρκετές ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας υπάρχουν κόκκινες γραμμές όσον αγορά την ιδιωτικοποίησή τους. Στην περίπτωση του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ τα σχέδια για πωλήσεις ποσοστών του Δημοσίου θα πρέπει να μην υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Η υπουργός διευκρίνησε ότι αν τεθεί θέμα υπέρβασης αυτό θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης από μόνο του.







Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε σε δημοσιογράφους, «αν αλλάξει αυτό τότε θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μιας ξεχωριστής συζήτησης».
Αναφερόμενη γενικότερα στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων εκτίμησε ότι ο στόχος των 50 δισ. αποκρατικοποιήσεων είναι, σε κάθε περίχρυση εξαιρετικά δύσκολος όμως, πρόσθεσε, θα περιμένει να ακούσει το ολοκληρωμένο σχέδιο που θα καταθέσει εντός της εβδομάδος ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Η κ. Κατσέλη έκανε ακόμη γνωστό πως έχει ήδη προτείνει στον Πρωθυπουργό τρεις βασικούς άξονες και 30 πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να οικοδομηθεί μια πολιτική ατζέντα η οποία θα περιέχει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα προς τους δανειστές αλλά θα αποτελεί ταυτόχρονα μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση η οποία να γίνεται κατανοητή και να απαντά στις ανάγκες των πολιτών. Οι βασικοί άξονες της πολιτικής αυτής θα πρέπει, κατά την υπουργό Εργασίας, να είναι η διατήρηση και η αύξηση των θέσεων εργασίας, η επωφελής διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και η δημιουργία ενός διχτιού προστασίας για τους ανέργους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Τέλος, η κ. Κατσέλη επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περικοπή των επιδομάτων ανεργίας αλλά επανέλεγχος στο σύνολο των επιδομάτων και δικαιότερη κατανομή.


Πηγή: Σοφοκλέους in





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου