Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ - "Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2011" - Το κλίμα αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς.


Το Σάββατο 26 Μαρτίου, η Γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης" θα διακόψει για τρίτη συνεχή χρονιά το διακοσμητικό της φωτισμό για να στείλει μήνυμα ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής, συνδέοντας την εικόνα της με αυτή χιλιάδων τοποσήμων ολόκληρου του κόσμου. Αφορμή θα είναι η «Ώρα της Γης», διαμαρτυρία που απλώνεται σε όλο τον πλανήτη κατόπιν πρωτοβουλίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.

Αναφερόμενος στη σημαντική αυτή δράση, ο κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., δήλωσε εκ μέρους των εταιρικών οντοτήτων της Ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου, τα εξής:

"Η πολιτική αειφόρου ανάπτυξης της Γέφυρας πατάει σε δύο βασικούς πυλώνες: Της κοινωνικής αλληλεγγύης και της περιβαλλοντικής φροντίδας. Αν και η οικονομική κρίση έχει στρέψει τις προτεραιότητές μας προς την πρώτη, δεν χαλαρώνουμε ως προς τη δεύτερη. Αντιθέτως γινόμαστε αυστηρότεροι με τον εαυτό μας και προχωράμε στην περαιτέρω μείωση εκπομπών CO2 που οφείλονται στην εταιρική μας λειτουργία. Από τη μία χρονιά στην άλλη, μειώσαμε τους εκπεμπόμενους ρύπους από 1.700 σε 1.500 τόνους. Από την άλλη συνεχίσαμε την αντιστάθμισή τους, επενδύοντας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε σημεία του αναπτυσσόμενου κόσμου, οι κάτοικοι των οποίων δεν έχουν καν ηλεκτρικό ρεύμα για τις βασικές τους ανάγκες. Έτσι πετυχαίνουμε οι «πράσινες» πολιτικές για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, να συναντούν τις «κόκκινες» πολιτικές για την ανάσχεση της επιδείνωσης του κοινωνικού κλίματος εντός ή εκτός Ελλάδας. Αυτή η επιλογή είναι για μας η βέλτιστη σύνθεση απέναντι στις μεγάλες κρίσεις της εποχής μας. Η «Ώρα της Γης» μας δίνει κάθε χρόνο την αφορμή για να το υπενθυμίσουμε".








Περιβαλλοντική καινοτομία & διεθνής κοινωνική αλληλεγγύη

Κάθε τόνος διοξειδίου του άνθρακα κοστολογείται με συγκεκριμένο χρηματικό αντίτιμο. Το ποσό που αντιστοιχεί στους τόνους CO2 που εκπέμπει σύμφωνα με τις μετρήσεις η εταιρική λειτουργία της Γέφυρας, επενδύθηκε σε ηλεκτροπαραγωγική μονάδα αεριοποίησης βιομάζας στην περιοχή Μαλαβάλι, στην πολιτεία Καρνατάκα της Ινδίας. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεθόδου επιστροφής στο περιβάλλον, της ενέργειας που αναλώθηκε (εντός του χρονικού διαστήματος των μετρήσεων), μέσω έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον αναπτυσσόμενο κόσμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου