Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Β΄ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη στις 25 Νοεμβρίου 2010, σημαίνοντας γενικό συναγερμό, καλεί όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις της να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους για να αποκρούσουμε τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης - παρατεταμένης -πολύπλευρης κρίσης που πλήττει τον τόπο μας.
Τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν τον τελευταίο χρόνο από την Κυβέρνηση και όσα ενδέχεται περαιτέρω να αποφασιστούν, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, μας αναγκάζουν και εμάς ως εργαζόμενους να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο δυναμικά, ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας μας με τις φωνές των συμπολιτών μας, που αντιδρούν στην αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας και των περικοπών.








Εξόφθαλμο δε είναι ότι με τις περικοπές δαπανών ακόμα και στον τομέα της ασφάλειας και της προστασίας του πολίτη δεν μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις της.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του προϋπολογισμού έτους 2011 που κατατέθηκαν στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών, οι πιστώσεις για το προσεχές έτος είναι μειωμένες κατά 356.000.000 ευρώ σε σχέση με τις πληρωμές του 2009 και διαμορφώνονται στα 1.522.895.000 ευρώ από 1.878.200.000 ευρώ περίπου. Είναι φανερό ότι δεν γίνεται καν λόγος για αναπλήρωση της απώλειας του εισοδήματός μας, ενώ η απειλή για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, εξακολουθεί να υφίσταται. Ο εκσυγχρονισμός των αστυνομικών υπηρεσιών και εγκαταστάσεων, η αναδιάρθρωση, το νέο μισθολόγιο, οι θεσμικές αλλαγές στα ζητήματα της εκπαίδευσης, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και πολλά άλλα θέματα, περνούν προφανώς σε δεύτερη μοίρα, ενώ ο προγραμματισμός και η πρόληψη των αρνητικών συνεπειών της κρίσης στο ένστολο δυναμικό, απουσιάζουν παντελώς από την πολιτική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Από όποια θέση κι αν υπηρετείτε, γνωρίζετε από πρώτο χέρι το εύρος των προβλημάτων και αντιλαμβάνεστε όλοι ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια της επανάπαυσης, της μοιρολατρικής αντιμετώπισης της κατάστασης ή της αδιαφορίας.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Για να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις μας και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αγωνιστούμε όλοι, ενδυναμώνοντας τις τάξεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Οι μεμψιμοιρίες, η κριτική εξ αποστάσεως και η αποστασιοποίηση από το αγωνιστικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας μας την ώρα της μητέρας των μαχών, της πανελλαδικής μας δηλαδή κινητοποίησης για τη διεκδίκηση ενός δίκαιου προϋπολογισμού για την Ελληνική Αστυνομία, δεν βλάπτουν μόνο το συνδικαλιστικό μας μέτωπο. Υπονομεύουν το ίδιο το εργασιακό μας περιβάλλον, την ίδια μας την υπηρεσιακή υπόσταση.
Σας καλούμε λοιπόν, να ανταποκριθείτε στο γενικό προσκλητήριο της Ομοσπονδίας μας για την υλοποίηση των αποφάσεων του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου της, το οποίο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, εντός των προσεχών ημέρων, ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά τα Πολιτικά Κόμματα, η Κυβέρνηση και η Κοινωνία για τα οικονομικά και θεσμικά μας αιτήματα. Ενόψει δε της συζήτησης στη Βουλή του Προϋπολογισμού έτους 2011 και της προώθησης του πολυνομοσχεδίου για θέματα Ελληνικής Αστυνομίας να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις βάσει του Ψηφίσματος του 20ου Π.Σ. και των αποφάσεων των Γενικών Συμβουλίων και να προγραμματίσει Ένστολη Πανελλαδική Κινητοποίηση στην Αθήνα, το Β’ δεκαήμερο Δεκεμβρίου, σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Διεκδικούμε:
- γενναία κονδύλια για την Ελληνική Αστυνομία
- νέο μισθολόγιο σύμφωνα με τις αποφάσεις των Πανελλαδικών μας Συνεδρίων
- αναδιάρθρωση υπηρεσιών
- λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας
- αναβάθμιση της εκπαίδευσης
- σύγχρονο εξοπλισμό
- μέτρα προστασίας των ασφαλιστικών μας ταμείων και διάσωση του ΜΤΣ,
βάσει της αναλογιστικής μελέτης που επιδόθηκε στην αρμόδια επιτροπή.

Όλοι στον αγώνα, δοκιμάζεται το μέλλον μας

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου