Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ελληνικών Βραβείων 2010 L'ORÉAL-UNESCO.


Το Γραφείο Τύπου της Πρυτανείας με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 στη Γεννάδειο Σχολή η τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων 2010 L'ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη.
Το πρόγραμμα «Ελληνικά Βραβεία L'ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη», το οποίο θεσμοθετήθηκε το 2006, αποτελεί μια από τις τρεις συνιστώσες του διεθνούς προγράμματος L'ORÉAL-UNESCO. Οι άλλες δύο συνιστώσες είναι τα Διεθνή Βραβεία και οι Διεθνείς Υποτροφίες. Το Πρόγραμμα L'ORÉAL -UNESCO στηρίζει τις γυναίκες επιστήμονες όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά για τη συνέχιση της ερευνητικής τους δραστηριότητας.






Τους βραβευθέντες τίμησαν με την παρουσία τους η Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα. Φώφη Γεννηματά, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγρίνης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος απένειμε το ένα εκ των τριών βραβείων στη Δρα Γεωργία Σαλαντή, Λέκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η έρευνα της Δρ. Γ. Σαλαντή αφορά στην ανάπτυξη πρωτοποριακών στατιστικών μοντέλων για τη σύνθεση πληροφορίας από ιατρικά πειράματα και στη μεθοδολογία σύγκρισης, αξιολόγησης και ιεράρχησης της αποτελεσματικότητας των ιατρικών παρεμβάσεων. Η πρόσφατη ερευνητική δραστηριότητά της σε μοντέλα μετά-ανάλυσης για τη σύγκριση της αποτελεσματικότητας πολλαπλών φαρμακευτικών αγωγών χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου