Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ.


Κοινή σύσκεψη των προεδρείων της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Νοεμβρίου 2010 στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.





Οι δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, στο πλαίσιο συντονισμού της δράσης τους για την απόκρουση και την ακύρωση κάθε πολιτικής που πλήττει τον κόσμο της εργασίας τους συνταξιούχους και τους ανέργους και αντιδρώντας στα νέα μέτρα, που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 στον οποίο προβλέπονται νέες περικοπές εισοδημάτων, νέα φορολογικά βάρη και νέα υποβάθμιση ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, αποφάσισαν εκτός από την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 15 Δεκεμβρίου 2010, να προχωρήσουν μεταξύ άλλων και σε τρίωρη Παναττική Στάση Εργασίας στις 25 Νοεμβρίου 2010, 12.00 με 15.00 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Στο διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων είναι: η διατήρηση των θέσεων εργασίας, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, διαφύλαξη του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και ενίσχυση του εισοδήματος ιδιαίτερα χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, με προτεραιότητα την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, καθώς και προστασία των Δημόσιων και Κοινωνικών αγαθών.
Στις παράλληλες δράσεις της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. περιλαμβάνονται Περιφερειακές Συσκέψεις σ’ όλη την Ελλάδα, σύσκεψη Ομοσπονδιών με Εργατικά Κέντρα του λεκανοπεδίου, καθώς και Γενικό Συμβούλιο της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 4 Δεκεμβρίου 2010. Η Γ.Σ.Ε.Ε. και τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους όσο συνεχίζονται οι νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές πολιτικές.

Από το Γραφείο Τύπου

*** Σε ορισμένα σημεία του προγραμματισμού της υποστήριξης των απεργιακών κινητοποιήσεων επειδή υπάρχει το Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει διαφορετικό πρόγραμμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου