Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου Αποδήμων Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι».


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στα Γραφεία της ΠΑΝ.ΣΥ. (Πατησίων 5), η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου Αποδήμων Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι».
Η συνέλευση περιελάμβανε δυο ενότητες προς συζήτηση. Η πρώτη αφορούσε την χρονιά που πέρασε και η δεύτερη την νέα χρονιά που έρχεται.
Αρχικά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Σαλτογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε πρωτίστως στην χρονιά που πέρασε, τονίζοντας ότι ήταν μια πολύ πετυχημένη χρονιά. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος κατάφερε να ανανεώσει ριζικά την εφημερίδα με νέες στήλες και θεματολογία και με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την έγχρωμη εμφάνιση της. Από κει και πέρα, διοργανώθηκε μια πετυχημένη χοροεσπερίδα, μια βραδιά νεολαίας και φυσικά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία από πλευράς συμμετοχής του κόσμου.







Χαρακτηριστικά ανάφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Σύλλογος μας προχωρά με γνώμονα την πολιτιστική προσφορά, η ανανέωση έχει να κάνει με τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον Σύλλογο μας και είναι πρόσωπα νέα, ικανά και με όρεξη για προσφορά στον τόπο μας, η χρονιά που μας πέρασε ήταν μια πετυχημένη χρονιά, πλούσια καθώς ο Σύλλογος κάλυψε διοργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις, προχώρησε στην έκδοση του τόμου του με θέμα τα 100 φύλλα έκδοσης των Φυτειώτικών Νέων και ενός βιβλίου προς τιμήν του λαϊκού Ξηρομερίτη ποιητή Κώστα Βασιλείου ή Ρεντίφη».
Όλοι όσοι έδωσαν το παρόν, εξέφρασαν τις απόψεις τους για την πορεία μέχρι τώρα του Συλλόγου και επιπλέον, τόνισαν ότι η κοινή προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και με νέες δράσεις.
Ειδικότερα, για την νέα χρονιά αποφασίστηκε η δημιουργία χορευτικών τμημάτων (θα υπάρξει ανακοίνωση εντός των επόμενων ημερών), η δημιουργία μιας τράπεζας αίματος και η έκδοση ημερολογίων για το νέο έτος.
Ακόμη συζητήθηκαν διάφορες γνώμες για την χοροεσπερίδα του Συλλόγου στην Αθήνα.
Σχετικά με τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Ξηρομέρου, ο Σύλλογος αναμένεται να υποβάλλει τις δικές του απόψεις και προτάσεις προς τον νέο Δήμαρχο Ξηρομέρου για την ανάπτυξη του νέου Δήμου, επιζητώντας σε κάθε περίπτωση την συνεργασία για το καλό του τόπου.
Στην συνέλευση παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο νεοεκλεγέν Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου Παντελής Ψηλός, ο οποίος στον σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας του Συλλόγου με τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους με σκοπό το κοινό καλό του τόπου. Επίσης, επισήμανε τις νέες ανάγκες που δημιουργεί ο «Καλλικράτης» και οι οποίες απαιτούν συνεργασία και μεθοδικότητα ώστε να υπάρξουν σίγουρα αποτελέσματα ανάπτυξης για τον τόπο μας.




Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας


Χρήστος Γ. Σαλτογιάννης Παρασκευή Ν. Πατσιά





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου