Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Α. Λοβέρδος: Καμια άλλη περικοπή σε μισθούς-συντάξεις


Δεν πρόκειται να γίνουν κι άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω συμπίεση των εισοδημάτων και ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής σταθεροποίησης θα βασισθεί εφεξής στην ανάπτυξη της οικονομίας και σε διαρθρωτικές αλλαγές.







Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο κ. Λοβέρδος δηλώνει ότι ούτε στο υπουργείο Εργασίας ούτε στην κυβέρνηση γενικότερα υπάρχουν σχέδια ή σκέψεις για νέα περιοριστικά μέτρα.
Για τις προσπάθειες για τη βελτίωση της κατάστασης των ασφαλιστικών Ταμείων αναφέρει ότι αποδίδουν σταδιακά μέτρα περιορισμού της σπατάλης -κυρίως στον τομέα των φαρμάκων - ενώ υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση των εσόδων, λόγω περιστολής της εισφοροδιαφυγής. Οσον αφορά τις ανησυχίες για το μέλλον των επικουρικών συντάξεων, ο υπουργός διαβεβαιώνει επισημαίνει ότι «τα περισσότερα επικουρικά Ταμεία είναι σε καλή κατάσταση» και ότι «οι αναλογιστικές μελέτες θα δείξουν τι πρέπει να κάνει το καθένα». Οι αναλογιστικές μελέτες θα ξεκινήσουν τώρα και θα ολοκληρωθούν έως τον Απρίλιο του 2011.


Πηγή: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου