Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.


Σήμερα 30-08-10 και περί Ω: 16:40 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική-αγροτική έκταση στην περιοχή Συχαινά – Βούντενη του δήμου Πατρέων. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν υδροφόρα οχήματα. και πεζοπόρα τμήματα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε και εξελίχθηκε με μεγάλη ταχύτητα λόγω της μορφολογίας του εδάφους . Συνολικά συνδράμανε οι εξής δυνάμεις :






: Πυρ/στες: (30) - Πεζοπόρο: (10) - Πυρ. Οχήματα: (14) Οχήματα ΟΤΑ (2)- ΕΛ.ΑΣ με περιπολικά οχήματα - ΕΣΕΠΑ Δήμου Βραχνεϊκων με δυο οχήματα, Εθελοντική ομάδα ΄΄Αγιος Βασίλειος - Ελικόπτερα: (1) - Α/Φ Pezedel: (2) . Στις 30/08/2010 και περί ώρα 18:50 μετά από συντονισμένες και επίπονες προσπάθειες όλων των επίγειων δυνάμεων και με τη βοήθεια των εναερίων μέσων ανακόπηκε η πορεία της πυρκαγιάς και ετέθη υπό μερικό έλεγχο. Η πυρκαγιά κατέκαψε Δασική έκταση περί των 50 στρεμμάτων και Γεωργικές εκτάσεις περί των 20 στρεμμάτων και απειληθήκαν κατοικίες. Τα αίτια αυτής ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής , ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένουν Πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.
Στην κατάσβεση των παραπάνω πυρκαγιών συμμετείχαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Δ.Π.Υ. Πατρών την 6η ΕΜΑΚ την ΠΥ Ναύπακτου, την ΠΥ Μεσολογγίου ΠΥ Λεχαινών και την Π.Υ Αιγίου. Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος . Στην κατάσβεση συμμετείχε ο Διοικητής Πυρ/κων Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας Αρχιπύραρχος Κοτσώνης Θεόδωρος ,ο Διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Πύραρχος Καννελόπουλος Διαμαντής. ο Διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών Πύραρχος Τσουρούλας Ιωάννης. Άμεση ήταν η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και της Νομαρχίας Αχαΐας
Σημαντική ήταν η συμβολή των πολιτών της περιοχής. Χωρίς την άμεση βοήθεια τους το έργο της κατάσβεσης θα ήταν πολύ δύσκολο.



.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου