Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ


ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ
του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή
Με τη Σοφία Φιλιππίδου

ΠΡΕΒΕΖΑ- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»

Πέμπτη 26 Αυγούστου, στις 21:30 μ.μ


Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας παρουσιάζει την κωμωδία του Άκη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.Η παράσταση που κέρδισε το θεατρικό βραβείο καλύτερου νεοελληνικού έργου του Αθηνοράματος και το αθηναϊκό κοινό για δυο χρονιές, θα προσφέρει στο θεατρόφιλο κοινό όλης της χώρας ένα απολαυστικά κωμικό δείπνο αλλιώτικο από κάθε άλλο που έχει γευτεί.
Το “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης” είναι ένα έργο για ένα σύζυγο που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, έναν από μηχανής αλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μια ανικανοποίητη μαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο κι έναν αμαρτωλό πιανίστα με αδυναμία στα παιδιά από το εξωτερικό. Είναι, επίσης, ένα έργο για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δε μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται, όπως όλοι μας. Ποια είναι η οικογένεια, ποια είναι η δουλειά μας, ποια είναι τα αισθήματά μας, ποια τα οικονομικά μας, ποια είναι η πατρίδα μας, εδώ πρώην Ελλάς.
Κυρίως, όμως, είναι ένα έργο για την Ιοκάστη Παπαδάμου, μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη εκκεντρική αν δεν ήταν τόσο απελπισμένη, κι αν η τρικυμία αυτής της κολασμένης νύχτας δεν την ξέβραζε ναυαγό σ’ έναν κόσμο μια ιδέα αλλιώτικο απ’ αυτόν που είχε στο κεφάλι της.

Η σκηνοθεσία είναι του Σταμάτη Φασουλή, τα σκηνικά της Mαργαρίτας Χατζηιωάννου, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα.

Στο ρόλο της Ιοκάστης Παπαδάμου, η Σοφία Φιλιππίδου.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι ηθοποιοί: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Βάλια Καράγιωργα, Νάντια Κοντογεώργη, Κώστας ΤριανταφυλλόπουλοςΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 22€, Φοιτητικό 17€.
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γραφεία Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πρέβεζας (τηλ: 26820 29917), ώρες: 9.00 – 14.00 (Δευτ – Παρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου