Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Στα 99 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου


Σε 99 ανέρχονται πλέον οι ασθενείς που ταυτοποιήθηκαν με τον ιό του «Δυτικού Νείλου», όπως αναφέρεται στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους οκτώ. Έως το πρωί, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, 47 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 41 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 10 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Τρεις από τους ασθενείς δεν έχουν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.
.Εν τω μεταξύ, από το απόγευμα της Κυριακής οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη έχουν παραλάβει τα αντιδραστήρια και έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους στις 2000 φιάλες αίματος που είχαν δεσμευτεί προληπτικά. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 350 φιάλες με αρνητικά για τον ιό αποτελέσματα και μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και σε άλλες 100 φιάλες. Με αφορμή πάντως τα περιοριστικά μέτρα μείωσης των αιμοληψιών σε νοσοκομεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων του ιού του «Δυτικού Νείλου» για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης κάνει έκκληση για αιμοδοσία.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου