Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν το ανώτατο όριο των δαπανών ανά υποψήφιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.


Ενόψει των προσεχών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, και σε συνέχεια της ψήφισης του νόμου 3870/2010 «Εκλογικές Δαπάνες Συνδυασμών και Υποψηφίων και έλεγχος αυτών κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές» και της εφαρμογής του “Καλλικράτη”, δύο νέες υπουργικές αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούση δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Β, ΦΕΚ 1294/2010), οι οποίες καθορίζουν το ανώτατο όριο των δαπανών ανά υποψήφιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.


Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο όριο των δαπανών ανά υποψήφιο, όπως καθορίζει το άρθρο 7 του ανωτέρω νόμου, εξαρτάται από τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας στην οποία έχει ανακηρυχθεί ο υποψήφιος.
Σημειώνεται ότι για τις περιφερειακές εκλογές το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.
Αντίστοιχα στις δημοτικές εκλογές σε δήμους που αποτελούνται από 1 έως 3 εκλογικές περιφέρειες το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, σε δήμους που αποτελούνται από 4 έως 6, από 7 έως 10 και από 11 και άνω εκλογικές περιφέρειες το ανωτέρω άθροισμα προσαυξάνεται κατά 20%, 50% και 75% αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου