Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Στις εκδηλώσεις στο Θέρμο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος


Στην κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων μνήμης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο Θέρμο, την Τρίτη 24 Αυγούστου, παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος , Ενέργειες και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης.
Μετά το τέλος της λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου, ο Υφυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Τιμούμε σήμερα τον δικό μας Άγιο που σε πολύ δύσκολες εποχές για την Ελλάδα και τον κόσμο, δίδαξε αρχές, αξίες και ιδανικά, με τα οποία πορευόμαστε μέχρι σήμερα. Ήταν εκείνος που μίλησε για ισχυρό σχολείο, για την πίστη και τη γνώση, για αλληλεγγύη και ελευθερία σε πολύ δύσκολα χρόνια. Πίστεψε στη δύναμη του έθνους και οραματίστηκε μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα ενωμένη που θα μπορούσε να πατήσει στα πόδια της, κάτι που τελικά έγινε.
Σήμερα, αντιμετωπίζουμε και πάλι δυσκολίες, βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή και πιστεύω ότι αυτές οι αρχές, οι αξίες, τα ιδανικά και πάνω απ’όλα η ενότητα του έθνους, είναι ο πρώτος και κυρίαρχος στόχος για εμάς. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δρόμο, έχουμε όμως ξεκάθαρες θέσεις και πιστεύω ότι με το έργο μας, τις αποφάσεις μας, θα μπορέσουμε να χαράξουμε μια νέα πορεία για τη χώρα, μια νέα πορεία για τον Ελληνισμό και να είμαστε περήφανοι για όλα αυτά που θα ακολουθήσουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου