Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.


Εκπαίδευση κυνηγών και οδηγών
για παροχή πρώτων βοηθειών

Τη διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων για την εκπαίδευση των κυνηγών και των επαγγελματιών οδηγών στην παροχή πρώτων βοηθειών αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου. Με τη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του ΕΚΑΒ, υπηρεσιών Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου θα οργανωθεί το σχετικό εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Στη σημασία της άμεσης επέμβασης με την παροχή πρώτων βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά, όπως για παράδειγμα στα ατυχήματα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) κ. Οδυσσέας Πότσης. Τη σχετική εισήγηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Μεταφορών) κ. Γιάννης Καραμπίνας.








Ο κ. Καραμπίνας ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής πως οι ενημερωτικές συναντήσεις χωρίζονται σε τρία στάδια: το πρώτο στάδιο αφορά την εκπαίδευση για την παροχή πρώτων βοηθειών με τη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του ΕΚΑΒ και του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Το δεύτερο στάδιο αφορά την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης με τη συνδρομή των υπηρεσιών Υγείας, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Δασαρχείου και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει την ενημέρωση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σχετικά με τους σκύλους φύλαξης και τα κυνηγόσκυλα.

Μάλιστα, ο κ. Γιάννης Καραμπίνας κατέθεσε πρόταση στην Επιτροπή για την προαιρετική συμμετοχή των νέων οδηγών σε αντίστοιχα σεμινάρια εκπαίδευσης για την παροχή πρώτων βοηθειών με τη συνδρομή του τοπικού παραρτήματος του ΕΕΣ.

Τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου εξέφρασαν ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Ηπείρου, Λευκάδας και Κέρκυρας κ. Β. Παπαδιώτης, η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων του ΕΕΣ κ. Μ. Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ. Γρ. Γκίκας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ιωαννίνων κ. Μ. Ψήνας, ο πρόεδρος της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κ. Π. Τσιλίκης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Ευ. Λύτρας και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Τουριστικών Λεωφορείων κ. Δ. Ζήκος.

Συγκέντρωση τροφίμων

Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αποστολή επιστολής σε εταιρείες και βιομηχανίες για τη συνδρομή τους στη συγκέντρωση ξηρών τροφίμων. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης, τα τρόφιμα θα διατεθούν σε δομές και φορείς που ήδη λειτουργούν στην περιοχή για τη σίτιση των ευπαθών ομάδων. Ακόμη, αποφασίστηκε η αποστολή ευχαριστήριας επιστολής στη Μαρί Κυριακού «Με αγάπη» για την προσφορά υλικού αλληλεγγύης (ρουχισμός, παιχνίδια, σχολικό υλικό) στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Από την Επιτροπή έγιναν δεκτές οι εισηγήσεις για τη συγκρότηση γνωμοδοτικών επιτροπών σχετικά με την ίδρυση λαϊκών αγορών στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Πρέβεζας, αλλά και για τη συγκρότηση πενταμελών επιτροπών για την τοποθέτηση πωλητών στις λαϊκές αγορές στις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων με θέμα: «Συντονισμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πυρκαγιές)».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου