Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Καλωσορίζοντας την Άνοιξη και τα χελιδόνια!


Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, για μια ακόμη χρονιά, διοργανώνει την εκδήλωση «Χελιδονίσματα 2012» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για να υποδεχθούμε την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, με τον πιο δημιουργικό τρόπο: φτιάχνοντάς τους μια φωλιά.

Τα υλικά απλά, αλλά ταυτόχρονα και δυσεύρετα! Πηλός, για να αντικαταστήσει το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στις πόλεις και πολύς ενθουσιασμός! Τα παιδιά με τη βοήθεια μελών και εθελοντών της Ορνιθολογικής θα κατασκευάσουν φωλιές και θα τις πάρουν για να τις τοποθετήσουν σπίτι τους, προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό και θα πραγματοποιηθούν:









Στην Αθήνα:
• στο Πάρκο «Α. Τρίτσης», την Κυριακή 18 Μαρτίου και ώρες 11.00 – 14.00, με την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης & Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη:
• Στη κεντρική είσοδο του Μεγάρου X.Α.Ν.Θ (στο κέντρο της Θεσσαλονίκης), το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρες 10.00 – 13.30, σε συνεργασία με τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.
• στο Πάρκο «ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ» (Αναψυκτήριο), την Κυριακή 18 Μαρτίου και ώρες 10.00 – 13.30, σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου