Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑ ΠΙΕΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΡΜΑΤΩΝ.


Η Αχαΐα δοκιμάζεται από ένα νέο κύμα απόβιομηχανοποίησης που διευρύνει το παραγωγικό έλλειμμα της περιοχής, οδηγεί σε απώλειες θέσεων εργασίας και σε σοβαρές συνέπειες στον κοινωνικό της ιστό. «Δεν αντέχουμε άλλα πλήγματα», είπε σήμερα, στην αρχή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, όταν εισήχθη – προ ημερησίας διατάξεως- για συζήτηση το θέμα της ισπανικών συμφερόντων Βιομηχανίας Επεξεργασίας Δερμάτων που εδρεύει στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.

«Κάποιες εταιρείες προβάλλουν δυσκολίες που είναι προσχηματικές, κάποιες άλλες όντως αντιμετωπίζουν πρόβλημα», είπε ο Περιφερειάρχης, υπενθυμίζοντας ότι μόλις πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας της γραμμής παραγωγής στο Εργοστάσιο της «Κόκα Κόλα» στην Πάτρα, γεγονός που άφησε χωρίς δουλειά δεκάδες εργαζόμενους.








Το Περιφερειακό Συμβούλιο αναμενόταν να εκδώσει για το θέμα αυτό σχετικό ψήφισμα πριν το τέλος της συνεδρίασης του.

Στο μεταξύ, προ ημερησίας διάταξης συζητήθηκε και το θέμα της πρόσφατης απόρριψης από το Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγής για την χάραξη της «Ολυμπίας» Οδού, στο τμήμα από Βραχνείκα έως Σαγείικα. «Παραμένουμε στη θέση μας υπέρ της νότιας χάραξης του δρόμου, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι τις προσεχείς μέρες, για το ζήτημα αυτό, θα ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«ΔΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΩΣ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ»
Στη συνέχεια, το Σώμα συζήτησε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το τμήμα της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από τον Άγιο Διονύσιο Πατρών μέχρι την σύνδεση της γραμμής προς Πύργο (Άγιος Ανδρέας) στο οποίο προβλέπεται υπογειοποίηση του δικτύου. Στην τοποθέτηση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επεσήμανε ότι «η ιστορία του τρένου, της διπλής γραμμής είναι μια πονεμένη ιστορία για την περιοχή μας. Έχουν ήδη καταγραφεί μεγάλες ελλείψεις και μεγάλες καθυστερήσεις ενώ αποσπασματικά μας έρχονται οι μελέτες και αποσπασματικά γίνονται και τα έργα».

Για το ζήτημα της υπογειοποίησης ο κ. Κατσιφάρας υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει πολλές ομόφωνες αποφάσεις τοπικών πολιτικών οργάνων ενώ, αναφερόμενος στο σύνολο του έργου της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, επανέλαβε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν μετακινείται ούτε χιλιοστό από την σαφή και αδιαπραγμάτευτη θέση της για ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου μέχρι Πύργο – Αρχαία Ολυμπία- Καλαμάτα».

Τέλος, ειδική μνεία έκανε ο κ. Κατσιφάρας στην μεγάλη απήχηση του προαστιακού της Πάτρας που, όπως είπε, ήταν μια στοχευμένη επιλογή η οποία καταδεικνύει πόσο σημαντικό, φιλικό προς το περιβάλλον, οικονομικό και γρήγορο μέσο μαζικής μετακίνησης είναι το τρένο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου