Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τα κλειστά επαγγέλματα ζητά η τρόικα


Ψηλά στην ατζέντα της τρόικας βρίσκεται το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι εκπρόσωποι της οποίας ζήτησαν μεγαλύτερη παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς την κατεύθυνση της γρηγορότερης απελευθέρωσης της αγοράς κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στα γραφεία της Επιτροπής.

Έγινε πολύωρη και αναλυτική συζήτηση επί ειδικών θεμάτων σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην οργανωτική της δομή ώστε να μην υπάρχουν προσκόμματα στη λειτουργία της Επιτροπής.







Ιδιαίτερο μάλιστα ενδιαφέρον έδειξαν οι εκπρόσωποι της τρόικας για την ενίσχυση της Επιτροπής με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό (στο Μνημόνιο υπάρχει αναφορά εξαίρεσης σε ότι αφορά στην πρόσληψη προσωπικού για την Επιτροπή Ανταγωνισμού). Οι εκπρόσωποι της τρόικας δήλωσαν ευχαριστημένοι με το έργο της Επιτροπής και επέμειναν στη διεύρυνση του ρόλου της.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Μ.Χρυσοχοϊδης, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του σχεδίου νόμου που αναμένεται να ενισχύσει το ρόλο της στην αγορά διά μέσω της επίλυσης διοικητικών ζητημάτων.



Πηγή: www.in.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου