Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

3.700 προσλήψεις στο Δημόσιο - Ενώ αποχωρούν φέτος συνολικά 40.000


Οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων ανοίγουν το δρόμο για προσλήψεις στο Δημόσιο, οι οποίες όμως θα είναι περιορισμένες, καθώς ισχύει ο κανόνας 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις, ενώ στον αριθμό των προσλαμβανομένων θα υπολογίζονται και οι μετατασσόμενοι. Περίπτωση απολύσεων δεν υπάρχει, όπως επανέλαβε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.







Ο υπουργός επεσήμανε ότι το 2010 συνταξιοδοτούνται 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ανοίγοντας τον δρόμο για προσλήψεις και μετατάξεις 8.000, σύμφωνα με τον κανόνα 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις.
Το πόσοι θα προσληφθούν, θα εξαρτηθεί τελικά από τις μετατάξεις. Κατά την εκτίμηση υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργειου Οικονομικών, θα μεταταχθούν περίπου 4.300 εργαζόμενοι στο δημόσιο και σε κρατικές επιχειρήσεις. Εν τοιαύτη περιπτώσει θα προσληφθούν μέχρι 3.700 νέοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για σωστό προγραμματισμό ώστε να καλυφθούν τα κενά και να αξιοποιηθούν οι υπεράριθμοι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών με οριζόντιες μετατοπίσεις και δίνοντας προτεραιότητα σε Υγεία Παιδεία και Ασφάλεια.
Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό θα συμβεί εντός του 2011 και μάλλον μετά τα μέσα της χρονιάς. Το πραγματικό τεστ, όπως είπε, θα γίνει όταν θα βγούμε στις αγορές με εκδόσεις μεγαλύτερης διάρκειας.

Πηγή: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου