Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σε 11 χρόνια θα ξεπληρώσει η Ελλάδα το δάνειο της τρόικας - Μια ανάσα από την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους.


Στρωμένος είναι πλέον ο δρόμος για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους στην τρόικα όπως φαίνεται από μπαράζ δηλώσεων τόσο των εκπροσώπων του ΔΝΤ στην τρόικα όσο και του Ολι Ρεν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το πακέτο στήριξης της Ιρλανδίας. Η τρόικα εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο θα απομακρυνθούν τα επιθετικά funds που δημιουργούν έκκρυθμες καταστάσεις και εκτοξεύουν τα spreads και να καθησυχαστούν οι αγορές για την ικανότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.




Η ελληνική κυβέρνηση πίεζε καιρό τώρα προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο να βελτιωθούν οι όροι αποπληρωμής του χρέους και να αλλάξει η φύση του Μνημονίου.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η διάρκεια αποπληρωμής του ελληνικού δανείου στην τρόικα θα γίνει 11 χρόνια από 3 που είναι σήμερα, σχέδιο στο οποίο συμφωνεί τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΕ.
Με αυτό τον τρόπο παρατείνεται η διάρκεια ισχύος και του Μνημιονίου το οποίο όμως θα γίνει ντε-φάκτο πριο ευέλικτο και διαπραγματεύσιμο.
Η εξέλιξηαυτή ήταν έως ένα βαθμό και επιβεβλημένη από το πακέτο στήριξης της Ιρλανδίας, λόγω της αρχής της ίσης μεταχείρισης.
η αντίδραση των αγορών στη νέα αυτή προοπτική αναμένεται θετική καθώς απομακρύνονται οι φόβοι και επιβεβαιώνεται η στήριξη της Ευρώπης στη χώρας μας.

Πηγή: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου