Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Επανέναρξη των στεγαστικών προγραμμάτων του ΟΕΚ.


Σύσκεψη με την παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Β.Κεγκέρογλου και θέμα την ουσιαστική πολιτική στεγαστικής συνδρομής του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στα γραφεία του Οργανισμού, με στόχο να ληφθούν αποφάσεις για τα νέα προγράμματα του προκειμένου να παράσχει στεγαστική συνδρομή σε χιλιάδες δικαιούχους.







Σημειώνεται πως τον Ιούλιο το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας είχε εισηγηθεί στον τότε υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο τη διακοπή των προγραμμάτων χορήγησης παροχών σε δικαιούχους της Εργατικής Κατοικίας, τη διακοπή των πάσης φύσεων δανείων, στεγαστικών και επισκευαστικών, καθώς και την επιδότηση ενοικίου, μέχρι να επιλυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα του οργανισμού. Η εισήγηση αυτή είχε γίνει αποδεκτή.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΟΕΚ «η προσωρινή αναστολή παραλαβής νέων αιτήσεων από τους δικαιούχους του και η εξυπηρέτηση μόνο των ανειλημμένων υποχρεώσεών του ήταν αποτέλεσμα της αλλαγής των όρων και των προϋποθέσεων συμμετοχής στα προγράμματα, χωρίς τη διερεύνηση των επιπτώσεων που θα επέφεραν στον προϋπολογισμό του Οργανισμού, με αποτέλεσμα την οικονομική δυσπραγία του. Σήμερα ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας εργάζεται για τον εξορθολογισμό των προγραμμάτων του, μέσα σε ένα νέο πλαίσιο».

Σημειώνεται πως το ΙΚΑ δεν έχει ακόμη καταβάλει στον ΟΕΚ τα ποσά που προέρχονται από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και τα οποία εκτιμώνται σε 1,6 δισ. ευρώ.


Πηγή: www.in.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου