Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη Βία Κατά των Γυναικών: Σπάστε τη Σιωπή!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών, οι Οικολόγοι Πράσινοι συνδιοργανώνουν και συμμετέχουν στις σημερινές εκδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα «Σπάστε τη σιωπή!».
• Στην Αθήνα: 4.30μμ στον πεζόδρομο της Κοραή, Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
• Στη Θεσσαλονίκη http://ecogreensalonika.wordpress.com/2010/11/23/november-25-international-day-against-violence-against-women/#more-6769.




Για τους Οικολόγους Πράσινους δεν είναι μια μέρα άλλοθι. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει τέτοια μέρα, είναι ημέρα ντροπής, καθώς η βία κατά των γυναικών ελοχεύει και καλά κρατεί ακόμα και στις εξελιγμένες κοινωνίες, ακόμα και σε κοινωνικά περιβάλλοντα υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Σήμερα, σε συνθήκες σκληρής λιτότητας με την ανεργία να κτυπά κόκκινο, δυστυχώς δεν θα μπορούμε εύκολα να μιλήσουμε για περιορισμό της ενδοοικογενειακής βίας και της εκμετάλλευσης των γυναικών. Οι συνθήκες θα ευνοήσουν ακριβώς το αντίστροφο.
Σχετικά η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η βία κατά των γυναικών δεν είναι δείγμα ανδρισμού, πολύ περισσότερο ούτε αγάπης. Τροφοδοτείται από τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στα φύλα και διαπερνά την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε πλούσιες και φτωχές, μορφωμένες και αμόρφωτες, Ελληνίδες και μετανάστριες. Ολοκληρωμένες υποστηρικτικές υποδομές και στοχευμένη αντισεξιστική παιδεία πρέπει να γίνουν προτεραιότητα της Πολιτείας, χωρίς περικοπές. Όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα σπάμε την σιωπή, γιατί η έμφυλη βία μας αφορά όλους».
Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου