Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δωρεάν εξετάσεις στα νοσοκομεία, για μία εβδομάδα


Aντιδρώντας στα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα στο χώρο της υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να προσφέρουν την επόμενη εβδομάδα (22-28 Νοεμβρίου) δωρεάν εξετάσεις στους ασθενείς των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων.




Τα ταμεία των νοσοκομείων θα κλείσουν ατές τις μέρες και οι επισκεπτόμενοι τα εξωτερικά ιατρεία δεν θα πληρώνουν το "εισιτήριο" για τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονται.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαπιστώνουν ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει την υγεία -ιδιαίτερα την ψυχική - μεγάλου ποσοστού του πληθηυσμού. Παράλληλα διογκώνεται ανησυχητικά ο αριθμός των ατόμων που αδυνατούν να πληρώσουν έστω και το στοιχειώδες κόστος των εξετάσεων σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων.
Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι επίσης η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων με συμπτώματα κατάθλιψης και αγχώδους διαταραχής.
Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, μετά από εισήγηση του επιστημονικού του συμβουλίου ξεκινά μελέτη, για να διαπιστωθεί πόσοι ασθενείς ζητούν και κάνουν εισαγωγή μόνο και μόνο για να τρέφονται από το νοσοκομείο (...).

Πηγή: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου